Huippuluokan langaton kaiutin Sony SRS-X9 tukee korkean erottelun äänentoistoa

Langattomia kaiuttimia nousee esiin kuin sieniä sateella. Hintahaitarin alapäässä ovat pienet, bluetooth-tekniikkaan perustuvat laitteet, joilla musiikki on tarkoitus saada helposti kuuluviin esimerkiksi matkapuhelimista. Toisen ääripään muodostavat Sony SRS-X9:n kaltaiset huippumallit.

Sony_SRS-X9_aukiÄänenlaatu on aina lopulta kiinni kaiuttimista. Sony SRS-X9 sisältää kahdella passiivisäteilijällä viritetyn subwooferin, kaksi keskialueen elementtiä ja neljä diskanttia, josta kaksi on suunnattu ylöspäin. Kaiuttimia ruokkivan kahdeksan digitaalivahvistimen tehoksi luvataan yhteensä 154 wattia.

Langaton musiikinsiirto onnistuu kaikilla tärkeimmillä tekniikoilla, joita ovat AirPlay, bluetooth, dlna ja wlan. Mobiililaite ja kaiutin yhdistyvät nfc-tekniikan ansiosta kevyellä kosketuksella.

Internetin musiikkipalvelut ovat nekin hyvin edustettuina; mukana on sekä Sony oma Music Unlimited että suosittu Spotify.

Sony SRS-X9 toistaa tyypilliset aac- ja mp3-musiikkitiedostot, mutta sen kerrotaan tukevan myös korkean erottelun äänentoistoa – mikä tässä tapauksessa tarkoittaa käytännössä pcm-formaatin hallintaa. Laite sisältää lisäksi tehokkaaksi mainostetun DSEE HX -korjaimen, jonka luvataan palauttavan pakattujen musiikkitiedostojen äänen lähelle alkuperäistä laatutasoa.

Koekuuntelua pitää odottaa huhtikuuhun, jolloin laite tulee kauppoihin noin 700 euron hintaan. Väriksi voi valita mustan, mutta se käy hyvin, mikäli ääni on niin hyvä kuin valmistaja lupailee. Lisätietoja löytää Sonyn suomenkielisiltä kotisivuilta.

Sony_SRS-X9_musta