Sonyn monipuolinen Android-puhelin Xperia Z1 kutistuu Compact-kokoon

Las Vegasin CES-messuilla esitelty Sony Xperia Z1 Compact vastaa pitkälti täyskokoista Xperia Z1:tä. Näytön koko on pienentynyt viidestä 4,3 tuumaan, mutta toisinkuin useimpien muiden älypuhelimien miniversioissa, ominaisuuksista ja suorituskyvystä ei ole tingitty.

Xperia_Z1_Compact

Näytön tarkkuus on Compact-mallissa 1280 x 720 pistettä ja pikselitiheys on hyvä, noin 340 pistettä tuumaa kohti. Puhelimen mitat ovat 127 x 64,9 x 9,5 mm ja paino 137 grammaa. Kamera yltää samaan 20,7 megapikselin tarkkuuteen kuin täyskokoisessa Z1:ssä, ja taskukameroista tuttu 1/2,3 tuuman kennokoko on sekin harvinaista herkkua älypuhelimissa.

Pienistä ulkomitoistaan huolimatta Z1 Compact sisältää 2300 mAh akun. Näin virtaa riittää koko työpäivän ajaksi. Akkukestoa pystyy vielä kasvattamaan kytkemällä puhelin stamina-tilaan. Se pysäyttää taustalla toimivat sovellukset näytön sammuessa.

Alkuperäisen Xperia Z1:n tavoin myös uusi Compact-malli sietää vettä ja pölyä (IP55 ja IP58). Siinäkin on alumiinirunko sekä karkaistusta lasista tehty näyttö. Väriksi voi valita mustan, valkoisen, vaaleanpunaisen tai limetinvihreän.

Käyttöjärjestelmänä toimii aluksi Android Jellybean (4.3), mutta sen voi myöhemmin päivittää uudempaan KitKat-versioon (4.4). Suoritin on neliytiminen Qualcomm Snapdragon 800 2,2 GHz. Nopeilla 4G LTE -yhteyksillä varustettu Sony Xperia Z1 Compact tulee kauppoihin helmikuussa noin 550 euron hintaan.

Xperia_Z1_Compact_sivu