Kuuma tai kylmä rikkoo tabletin useimmin

Taulutietokoneen eli tabletin rikkoutumisen yleisin syy ei yllättäen olekaan putoaminen tai edes kastuminen. Tuoreen tutkimuksen mukaan vikaantuminen johtuu useimmiten äärimmäisestä lämpötilasta – siis liian kuumasta tai kylmästä. Rikkoutunut tietokone on tyypillisesti jätetty autoon.

ToughPad_tutkimus_avaus

Toiseksi yleisin vikaantumisen syy on putoaminen kädestä tai pöydältä. Kolmanneksi eniten tabletit rikkoutuvat nesteiden, kuten kahvin, teen tai virvoitusjuomien läikkyessä laitteen päälle.

Tiedot ilmenevät Britanniassa yrityksissä tehdystä tutkimuksesta, jossa haastateltiin viittäsataa taulutietokoneella työskentelevää henkilöä.

Tutkimuksen mukaan koneiden rikkoutuminen on tullut kalliiksi yrityksille: kahden viime vuoden aikana 47 prosentilla tutkimukseen osallistuneista tabletti on rikkoutunut. Näillä henkilöillä on ollut samassa ajassa keskimäärin kolme vikatapausta, ja keskimääräinen korjausaika on ollut kaksi viikkoa.

Yleisin vikaantumisen syy olivat äärimmäiset lämpötilat. Noin 29 prosenttia tableteista oli jätetty liian kuumaan ja 11 prosenttia kylmään paikkaan, kuten autoon yön ajaksi. Lämpötilavaurioiden jälkeen yleisin syy oli putoaminen kädestä tai pöydältä (21 prosenttia).

Seuraavina tulivat nesteiden, kuten kahvin, teen ja virvoitusjuomien läikkyminen tabletille (17 prosenttia) ja jopa uppoaminen veteen (uima-allas, meri, joki, pesuallas, kylpyamme, lätäkkö (11 prosenttia). Useampi kuin yksi kymmenestä (11 prosenttia) ilmoitti kulkuneuvon ajaneen koneen yli.

Taulutietokoneiden korjausajat ovat yleensä melko pitkiä. Keskimääräinen korjausaika oli tutkimukseen vastanneilla kaksi viikkoa, mutta 24 prosentilla korjaus oli kestänyt yli kuukauden.

Useimpien työntekijöiden mielestä taulutietokone rikkoontuu helposti. Haastatelluista 68 prosenttia piti tablettia herkempänä vaurioille kuin aiemmin käyttämiään laitteita, kuten pc:tä, sylimikroa tai älypuhelinta.

Monista ongelmista huolimatta taulutietokone kuitenkin tehostaa työtä. Sitä työssään käyttävistä 43 prosenttia katsoi laitteen parantavan tehoaan toimiston ulkopuolella.

Tutkimuksen teki tutkimusyhtiö Dynamic Markets Ltd Panasonicin toimeksiannosta. Panasonic valmistaa veden- ja iskunkestäviä taulutietokoneita.