Kevään allergiasesonkiin OBH Nordican uudet ilmanpuhdistimet

Huono sisäilma aiheuttaa haittaa terveydelle. Ilman mukana saatamme hengittää pienhiukkasia, joista saattaa syntyä terveyshaittoja. Yleisimmät oireet ovat allerginen nuha, ärsytysoireet ja infektiosairaudet. OBH Nordican uudet ilmapuhdistimet suodattavat jopa 99,97 prosenttia sisäilman pienhiukkasista.

OBH Nordica ilmanpuhdistin vSisäilman laatua heikentävät ikkunoiden ja ilmanvaihdon kautta tulevat haitalliset hiukkaset, kuten pakokaasu ja varsinkin keväisin siitepöly ja katupöly. Lisäksi ongelmia voivat aiheuttaa eläinhilse, pölypunkit, kynttilöiden ja takkatulen polttaminen. Harvemmin tulee ajateltua, että päästöt huonekaluista, muovimatoista, erilaisista kemikaaleista, hajustetuista puhdistusaineista tai ilmanraikastamista heikentävät nekin sisäilman laatua.

Sisäilmassa on tutkimusten mukaan jopa 2–5-kertaisen määrän haitallisia hiukkasia ulkoilmaan verrattuna. OBH Nordican uudet ilmanpuhdistimet suodattavat valmistajan mukaan jopa 99,97 prosenttia sisäilman siitepölystä, pölypunkeista, bakteereista, viruksista, tupakansavusta ja muista hajuista, jotka voivat aiheuttaa allergioita. Kahdesta uutuusmallista kumpikin on saanut Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnuksen.

Air Purifier Pure Comfort Super -ilmanpuhdistin neutraloi sisäilmaa negatiivisten ionien avulla. Sen cadr-arvo (clean air delivery rate) on 210 m³/tunti. Laitteessa on 2 suodatinta, hepa-suodatin sekä aktiivihiilisuodatin. Muista ominaisuuksista mainittakoon ajastin, 3 nopeutta ja suodattimen vaihtotarpeen ilmaisin. Puhdistin toimii erittäin hiljaisesti, ja sen suorituskyky on mitoitettu 35 m² – 44 m² tilaan. Mallinumero on 6153 ja hintaluokka alle 300 €.

Air Purifier Pure Comfort Super Plus – neutraloi sisäilmaa negatiivisten ionien avulla. Sen cadr-arvo (clean air delivery rate) on 210 m³/tunti. Laitteessa 3 suodatinta, pestävä esisuodatin, hepa-suodatin sekä aktiivihiilisuodatin. Muista ominaisuuksista mainittakoon ajastin, 5 nopeutta ja ilmanlaadun ilmaisin. Puhdistin toimii erittäin hiljaisesti, ja sen suorituskyky on mitoitettu 70 m² – 90 m² tilaan. Mallinumero on 6154 ja hintaluokka alle 400 €.

Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.