Edullinen ja ulottuva super-zoom-kamera

Canon PowerShot SX520 HS sisältää 42-kertaisen zoomin, jonka kuvakulma vastaa 24 – 1008 mm:n kino-optiikkaa. Alle 300 euroa maksava uutuus sisältää samoja ominaisuuksia kun kaksi vuotta sitten julkistettu huippumalli SX50. Etsintä siinä ei kuitenkaan ole.

Canon_SX520_avaus

Super-zoomin pisimmillä polttoväleillä kuvattaessa ei ole helppoa pitää kameraa tukevasti paikallaan eikä saada kohdetta pysymään kuva-alan sisällä. Canon tarjoaa näihin tilanteisiin kaksi pätevää ratkaisua.

Tehokkaaksi kehuttu älykäs kuvanvakain analysoi näkymän ja valitsee automaattisesti vakautustilan kahdeksasta vaihtoehdosta. Automaattinen rajausapu taas säätää zoomia siten, että kuvauskohde pysyy ennalta määrätyn kokoisena. Kun kohde on siirtymässä kuva-alan ulkopuolelle, kamera loitontaa zoomia automaattisesti pitääkseen kohteen mukana kuvassa. Kamera osaa myös zoomata kauemmas kohteen lähestyessä, jotta kohteen kasvojen koko ei muutu.

Canon HS System yhdistää Digic 4+ -suorittimen sekä takaa valaistun ja herkän 16 megapikselin cmos-kennon toimivaksi kokonaisuudeksi. Se tuottaa valmistajan mukaan tarkat kuvat ja totuudenmukaiset värit myös vähässä valossa kuvattaessa.

Luova kuva -tilassa kamera ottaa jokaisella laukaisimen painalluksella käyttöön jonkin 46 erikoistehosteesta, jotka on järjestelty neljään luokkaan. Luova kuva antaa otoksille uuden ilmeen, sillä se luo jokaisesta kuvasta viisi ylimääräistä tiedostoa, joissa kaikissa on erilainen luova tehoste.

Toimintoja hallitaan tuttuun Canon-tyyliin. Uudistettu otekahva on suunniteltu EOS-järjestelmäkameroiden kahvojen toiminnallisuudesta saatujen kokemusten perusteella.

Canon PowerShot SX520 HS rinnalle kauppoihin on tulossa noin 50 euroa halvempi Canon PowerShot SX400 IS. Sen 30-kertainen zoom vastaa kuvakulmaltaan 24 – 720 mm:n kino-optiikkaa. Kuvankäsittely ja vakain eivät nekään ole aivan yhtä kehittyneitä kuin SX520:ssa.

Canon PowerShot SX520 HS
HINTALUOKKA 300 euroa
KAUPOISSA elokuussa
KENNO 16 megapikseliä, 1/2,3” tuumaa, takaa valaistu, cmos
OBJEKTIIVI 42x zoom, kuvakulma vastaa 28 – 140 mm:n kino-optiikkaa
VALOVOIMA f/3,4 – 6,0
LÄHIN TARKENNUSETÄISYYS 0 cm, laajakulma, lähikuvausasetus
KUVANVAKAIN optinen
TARKENNUS af-s, af-c, ennakoiva, seuranta
VALOTUSTAVAT P, S, A, M, smart auto (tunnistaa 32 näkymää), erikoistehosteet
SULJINAJAT 15 – 1/2000 sekuntia
HERKKYYS ISO 100 – 3200
VALOKUVAT jpeg, suurin tarkkuus 4608 x 3456
VIDEO suurin tarkkuus 1920 x 1080, 30p, stereoääni
NÄYTTÖ 7,5 cm, 3,0 tuumaa, 461 000 pistettä
LIITÄNNÄT hdmi, usb
SALAMA ponnahtaa
MUISTI sd, sdhc, sdxc
AKUN varaus riittää noin 210 kuvan ottamiseen (cipa), säästötilassa noin 290 kuvaa
MITAT 120,0 x 81,7 x 91,9 mm
PAINO 441 g kuvauskunnossa
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

Canon_SX520_taka

Canon_SX520_ylä

Canon_SX520_kuvaaja