Älypuhelimeen kiinnitettävässä Sonyn linssikamerassa on 30-kertainen zoom

Sony julkisti Berliiniin IFA-messuilla kaksi uutta linssikameraa, jotka kiinnitetään älypuhelimen taakse. Kameroiden toimintaa hallitaan ja kohdetta tarkastellaan puhelimen kosketusnäytöltä. Uusista kameroista toinen sisältää 30-kertaisen zoomin ja toinen järjestelmäkameroista tutun aps-c-kokoisen kennon.

Sony_QX30_Xperia

Sony DSC-QX30:n 30-kertaisen zoom-objektiivin kuvakulma vastaa 24–720 mm:n kino-optiikkaa. Ulottuvan zoomin ansiosta kameralla saa kokovartalokuvan noin 40 metrin päässä seisovasta henkilöstä. Pitkällä polttovälillä kuvattaessa taustasta tulee samalla kauniin pehmeä. Tällaisia kuvia ei saa kännykän omalla kameralla!

Kenno on sekin kookkaampi (1/2,3”) kuin useimpien älypuhelimien kameroissa, ja sen tarkkuus on 20,4 megapikseliä. Sarjakuvaus etenee 10 ruutua sekunnissa, ja valokuvien lisäksi kamera tallentaa full hd -videoita. Sony DSC-QX30 maksaa noin 310 euroa, ja sitä odotetaan kauppoihin lokakuussa.

Sony_ILCEQX1_wXperia

Sony ILCE-QX1 on aivan uudenlainen linssikamera. Sen lisäksi, että kuvailmaisimena toimii järjestelmäkameroista tuttu apc-c-kokoinen 20,1 megapikselin Exmor R -kenno, kameraan voi myös kiinnittää Sonyn E-tyypin objektiiveja. Tehokas Bionz-suoritin on sekin tuttua tavaraa Sonyn järjestelmäkameroista.

Sony ILCE-QX1:n uusi ominaisuus on aluekohtaisen kohinanvaimennus, jolla saa entistä laadukkaampia kuvia erittäin vähässä valossa. Valokuvat voi tallentaa jpeg- ja raw-muodossa. Sony ILCE-QX1 maksaa noin 310 euroa, ja sitä odotetaan kauppoihin lokakuussa.

Sony_QX30_ADP-FSK1

Sony ADP-FSK1 on niin sanottu vapaan kuvakulman varustepaketti. Se tulee ILCE-QX1:n mukana ja on ostettavissa lisätarvikkeena muihin QX-malleihin. Paketti sisältää kallistuspidikkeen ja kahvan, jotka mahdollistavat kuvauksen matalasta tai korkeasta kuvakulmasta sekä helpottavat omakuvien ottamista mistä kuvakulmasta tahansa.

Sonyn linssikameroiden aiemmat mallit DSC-QX10 (230 euroa) ja DSC-QX100 (470 euroa) jatkavat entiseen tapaan, ja QX10 saa lisäksi uusia värivaihtoehtoja. Lisätietoja linssikameroista löytää Sonyn suomenkielisiltä kotisivuilta.

Sony_QX_mallisto