Samsung Galaxy Note 4:een pikalataus, kätevämpi kamera ja uudet kynätoiminnot

Berliinin IFA-messuilla tänään esitelty Samsung Galaxy Note 4 -älypuhelin sisältää entistä tarkemman 2560 x 1440 pisteen ja 5,7 tuuman super amoled -näytön. Ruudun jakava multi window -moniajotoiminto auttaa saamaan kaiken hyödyn irti laitteen suuresta näyttöpinnasta. 

Samsung Galaxy Note 4 avaus

Note 4:n muita uusia ominaisuuksia ovat sormenjälkitunnistus, entistä etevämpi virransäästötila sekä pikalataus, jolla akun saa puoliksi täyteen puolessa tunnissa. Puhelimessa on lisäksi useita mikrofoneja. Niitä yhdistämällä taustamelua pystytään vaimentamaan kaiutinpuheluita soitettaessa.

Optisella vakaimella varustettu 16 megapikselin kamera tuottaa valmistajan mukaan tarkkoja otoksia. Suurempi uudistus on kuitenkin aiempaa valovoimaisempi (f/1,9) ja laajakulmaisempi 3,7 megapikselin etukamera, jolla saa hyviä selfie-kuvia helposti.

Suuremman ryhmän kuvaaminen onnistuu etukameraan lisätyn pyyhkäisypanoraaman avulla. Selfien ottaminen on lisäksi vakaata, koska etukameran voi nyt laukaista takaseinän isosta painikkeesta.

S Pen -kynän kosketustuntumaa on paranneltu, ja kirjoittaminen ja piirtäminen tuntuvat entistä realistisemmilta. Kynällä ohjattava uusi air command -toiminto mahdollistaa muun muassa helpon kirjoittamisen sekä kohteiden leikkaamisen, liimaamisen ja yhdistelyn.

Samsungin uuden tyylin mukaisesti Note 4:ää ympäröi metallikehys, mutta takaseinä on pehmeää materiaalia, josta saa hyvän otteen.

Samsung Galaxy Note 4
HINTALUOKKA 800 euroa, kaupoissa lokakuussa
NÄYTTÖ qoad hd super amoled, 2560 x 1440 pistettä
SUORITIN Octa Core, Quad 1,8 GHz + Quad 1,3 GHz
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ Android 4.4.4 (Kitkat)
MITAT 153,5 x 78,6 x 8,5mm
PAINO 176 grammaa
VÄRIT musta, valkoinen, pronssi, vaaleanpunainen

Samsung Galaxy Note 4 pink

Samsung Galaxy Note 4  tuote