Kuulokkeita ja kuulokevahvistin korkean erottelun äänentoistoa varten

Sony on päättäväisesti tuonut markkinoille korkean erottelun musiikkitiedostoja toistavia Hi-Res Audio -laitteita eri hintaluokkiin. Ohjelmalähteiden ja vahvistimien lisäksi valikoimiin kuuluu kaiuttimia sekä kuulokkeita, joiden luvataan toistavan cd-levyä laajemman taajuuskaistan ja dynamiikan.

G_Sony_MDR-Z7_avausSony MDR-Z7 -huippukuulokkeet perustuvat alumiinipinnoitetulla nestekidepolymeerikalvoilla toteutettuihin 70 mm:n elementteihin. Bassojen syvyys ja tarkkuus saadaan aikaan Sonyn Beat Response Control -tekniikalla, joka optimoi kalvon värähtelyn. Korkeat taajuudet toistuvat valmistajan mukaan aina 100 kHz:iin asti.

Äänenlaadun hienosäätöön on käytetty nelinapaista kaapelointia, jossa vasemman ja oikean kanavan ylikuulumista vähennetään erillisillä maajohtimilla. Tavanomaisen irrotettavan kaapelin lisäksi kuulokkeiden mukana toimitetaan toinen kaapeli balansoidulla lähdöllä varustettuja äänilähteitä, kuten uutta Sony PHA-3AC -kuulokevahvistinta varten.

Suurissa ja pehmeissä korvatyynyissä hyödynnetään uretaania, jossa yhdistyvät erinomainen ääneneristys ja mainio mukavuus.

G_Sony_MDR-1A_nainen

Sony MDR-1A -hifikuulokkeissa on laadukkaat 40 mm:n elementit. Niissä käytetään samanlaisia alumiinipinnoitettuja nestekidepolymeerikalvoja kuin MDR-Z7-huippumallissa. Kaapelointi on sekin toteutettu neljällä johtimella.

Sony_PHA-3

Sony PHA-3 -kuulokevahvistin muuntaa korkean resoluution musiikkisignaalit analogiseksi, jolloin niitä kelpaa kuunnella esimerkiksi uusilla Sony MDR-Z7 -huippukuulokkeilla. Ensiluokkainen da-muunnos tuottaa valmistajan mukaan avaran ja kolmiulotteisen äänimaiseman.

Tavallisen kuulokeliitännän lisäksi edessä on MDR-Z7-kuulokeille sopiva balansoitu eli symmetrinen lähtö. Takalevyn audiotulon voi kytkeä myös linjalähdöksi, jolloin kuulokevahvistin toimi laadukkaana da-muuntimena kodin hifilaitteistolle. Digitaaliäänen saa sisään usb-porteista tai optisesta liitännästä.

Sony_PHA-3_taka

Kuulokevahvistin toimii joko usb-virtalähteellä tai sisäisellä akulla. Akku riittää digitaalista signaalia toistettaessa 5 tunnin ja analogista signaalia toistettaessa 17 tunnin kuunteluun. Lataus kestää 15 tuntia.

Sony MDR-Z7
HINTALUOKKA 600 €
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

Sony MDR-1A
HINTALUOKKA 200 €
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

Sony PHA-3
HINTALUOKKA 800 €