Uusia ominaisuuksia ammattilaistason Canon Cinema EOS -videokameraan

Canon laajentaa Cinema EOS -järjestelmäänsä suurikennoisella ammattilaisvideokameralla EOS C100 Mark II. Uutuus perustuu EOS C100 -malliin, mutta siihen on tehty monipuolisia päivityksiä, jotka parantavat kuvanlaatua, lisäävät luovia kuvausmahdollisuuksia sekä helpottavat käyttöä ja langatonta jakamista.

Canon EOS C100 Mark II avaus

Canonin Dual Pixel CMOS AF -tekniikan ansiosta tarkennus on helppoa ja tarkennuksen siirto kohteesta toiseen käy nopeasti. Kamera tukee myös Canonin kasvojentunnistustekniikkaa, mikä tehostaa luovaa kuvausta kasvojen automaattisen tunnistuksen ja tarkennuksen seurannan avulla.

Full hd -videokuvaa voi tallentaa samanaikaisesti sekä mp4- (enintään 35 Mbps) että avchd-muodossa (enintään 28 Mbps) jopa 60p-kuvataajuudella. Vaihtoehtoisesti voidaan tallentaa hd- ja sd-otoksia erillisille muistikorteille, mikä helpottaa työnkulkua ja otosten jakamista.

Kamera on ensimmäinen Cinema EOS -videokamera, jossa on yhdysrakenteinen wi-fi-liitäntä. Mahdollisuus tallentaa kahdessa muodossa tekee kamerasta erityisen soveltuvan nopeaa työnkulkua vaativiin tilanteisiin, kuten uutis- tai tapahtumaraportointiin: matalan erottelun sd-tiedostoja voidaan jakaa langattomasti suoraan kamerasta ja hd-version käyttää erikseen tarvittaessa.

Näyttö kääntyy sivulle, joten kuvaaja voi rajata näkymää olemalla itse vaikka kameran etupuolella. Lisäksi käytettävissä on useita ammattilaistason audio-ominaisuuksia, kuten kahvan mikrofoni ja uusi kameran rungossa oleva mikrofoni, joten ääni tallentuu myös pienimmällä mahdollisella kamerakokoonpanolla.

EOS C100 Mark II kuuluu EOS-järjestelmään, joten se on yhteensopiva Canonin vaihdettavien EF-objektiivien ja 4k EF -elokuvaobjektiivien kanssa. Kamera sopii siten monipuoliseen luovaan kuvaamiseen.

EOS C100 Mark II
HINTALUOKKA 6100 €, saatavilla tammikuussa 2015
KENNO 8,3 megapikseliä, super 35 mm, cmos
SUORITIN Digic DV 4
VIDEO suurin tarkkuus 1920 x 1080, 60p
MUISTIKORTTI sd, sdhc, sdxc, 2 korttipaikkaa
MUUTA wlan
TEKNISET tiedot englanniksi valmistajan kotisivulta

Canon EOS C100 Mark II taka

Canon EOS C100 Mark II oikea