Virtuaalinen ruokakauppapeli voitti Design Lab -kilpailun

Electrolux Design Lab -kilpailu tarjoaa muotoiluopiskelijoille mahdollisuuden kehittää visuaalisesti inspiroivia konsepteja tulevaisuuden koteihin. Kilpailun tämän vuoden teema oli “Creating Healthy Homes” ja voittajaksi selviytyi Pan Wang Iso-Britanniasta pelillään ’Future Hunter Gatherer’.

Electrolux Design Lab avaus

’Future Hunter Gatherer’ on virtuaalinen ruokakauppapeli, jossa pelaaja pystyy kalastamaan, metsästämään ja keräämään ruokaa pelin heijastaman hologrammin kautta. Peli toimii niin, että paikallinen lähikauppa saa automaattisesti listan valituista ruoka-aineista, minkä jälkeen ne toimitetaan kotiovelle.

“Mielestäni ihmisten ja ruoan tuotannon välinen yhteys on heikko. Supermarketit ovat tehneet ruoan ostamisesta helppoa ja kuluttajilla ei siten aina ole tietoa siitä, mistä heidän syömänsä ruoka on peräisin. Minua inspiroi metsästäjä-keräilijöiden perintö. Halusin tuoda ruoan alkuperän sekä ruoan tuottajat ihmisten tietoisuuteen pelin kautta, joka simuloi luonnon kiertokulkua ja tekee ruokaostosten tekemisestä hauskempaa”, sanoo Design Lab -voittaja Pang Wang.

Electrolux Design Lab kuva 2

Kilpailussa toiseksi tuli Fulden Dehneli Turkista. Hänen kilpailukonseptinsa on Lotus-ilmanpuhdistin, joka koostuu kolmesta irrotettavasta puhdistuspallosta. Tuomariston perustelu kuului: ”Kauniisti muotoiltu Lotus-ilmanpuhdistin ottaa huomioon kuluttajien erityistarpeet, luoden samalla täydellisen tunnelman sisätiloihin”.

Electrolux Design Lab kuva 3

Puolalainen Michał Pośpiech tuli kilpailussa kolmanneksi ilmaa puhdistavalla UrbanCONE-konseptillaan, joka luo niin sisä- kuin ulkotiloihin terveellisiä mikroilmastoja. Tuomariston mielestä Pośpiechin konsepti oli ”runollinen visio maailmanlaajuisen ympäristöongelman ratkaisemiseksi”. Tuomaristo kehui myös UrbanCONEn muotoilua veistokselliseksi ja sen liikkuvuutta intuitiiviseksi.

People’s Choice -palkinto luovutettiin yleisön suosikille, Perulaiselle Fiorella Riokselle, jonka Hero-konsepti tuo perheet yhteen ilmaa puhdistavien aktiviteettien merkeissä. Hero sai 600 ääntä Design Labin verkkosivuilla.

Kilpailun pääpalkinto oli 5000 euroa sekä kuuden kuukauden palkallinen harjoittelujakso Electroluxin kansainvälisessä muotoilukeskuksessa. Kilpailussa toiseksi tullut voitti 3000 euroa ja kolmanneksi tullut 2000 euroa. People’s Choice Awards -palkinnon saaja sai 1000 euron rahapalkinnon.