Sonyn huipputehokas kuvanvakain liikuttaa kennoa

Sonyn pieni kinokoon kennolla varustettu järjestelmäkamera Alpha 7 saa pian seuraajakseen Alpha 7 II -version. Sen merkittävin uudistus on tehokas viisiakselinen kuvanvakain, joka liikuttaa kameran kennoa ja toimii siten kaikkien objektiivien kanssa.

Sony_A7II_avaus

Sony on jo jonkin aikaa kehittänyt kameratekniikkaa yhdessä Olympuksen kansa. Viisiakselinen vakain onkin ennestään tuttu Olympuksen järjestelmäkameroista, mutta nyt tekniikka on ensi kertaa käytössä täyden kinokoon kennolla varustetussa kamerassa.

Rungon muotoilu poikkeaa hieman edeltävästä Alpha 7:stä. Paremman ergonomian ja tukevan kuvausotteen saavuttamiseksi otekahva on suurempi. Eteen on lisätty säätökiekko, ja samalla laukaisimen paikkaa on siirretty. Runkoa on myös vahvistettu uusin metalliosin.

Automaattitarkennus on ennestään tuttu Alpha 7 -mallista. Tarkennuspisteistä 117 perustuu vaihe-eron ja 25 kontrastin mittaukseen. Kuvasisällön analysointitekniikkaa on kuitenkin kehitetty entisestään. Näin tarkennusnopeutta on pystytty kasvattamaan 30 prosenttia. Kohteen seurannan luotettavuus on sekin nyt entistä parempi.

Videot tallennetaan tarkkuudella 1920 x 1080/50p ja nopeudella 50 megabittiä sekunnissa. Kamera tukee myös xavc s -tallennusmuotoa.

Sony Alpha 7 II
HINTA vahvistetaan myöhemmin
KAUPOISSA tammikuussa 2015
LISÄTIEDOT valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta

Sony_A7II_ylä

Sony_A7II_taka

Sony_A7II_kuvaaja_näyttö