Healthy Happy Kids – ratkaisuja tulevaisuuden lapsiperheille

Kansainvälisen Electrolux Design Lab -kilpailun vuoden 2015 teema, Healthy Happy Kids, haastaa muotoilun opiskelijat suunnittelemaan lapsille suunnattuja tuotteita ja palveluita. Tuotteiden on tarkoitus vastata kaupungistumisen ja tulevaisuuden lapsiperheiden arjen haasteisiin.

Design_Lab_2105_avaus

“Electrolux Design Lab -kilpailun tavoitteena on edistää luovuutta ja tarjota nuorille opiskelijoille mahdollisuus kehittää visuaalisesti inspiroivia ja innovatiivisia ratkaisuja tulevaisuuden urbaaneihin ympäristöihin. Tänä vuonna lapset ovat Design Lab -kilpailun keskiössä. Toivomme teeman myötä näkevämme uusia ratkaisuja ja rohkeita ideoita, jotka palvelevat lapsiperheiden arkea”, kertoo Lars Erikson, Electroluxin muotoilujohtaja ja Design Lab -kilpailun tuomariston puheenjohtaja.

Kilpailuun osallistuvien opiskelijoiden tulee kehittää lasten tarpeita huomioon ottava konsepti, joka keskittyy yhteen Design Lab -kilpailun kolmesta aihealueesta: ruoanlaitto, vaatehuolto tai ilmanpuhdistus. Kilpailutyö voi olla tuote, lisävaruste, kulutushyödyke tai palvelu.

Kilpailu etenee vaiheittain, mikä antaa opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä konseptinsa eri osa-alueisiin sen edetessä. Electroluxin asiantuntijat ovat mukana läpi koko suunnitteluprosessin ja valitsevat aina seuraavaan vaiheeseen etenevät työt.

Parhaat työt julkaistaan verkossa, jolloin opiskelijoilla ja yleisöllä on mahdollisuus jakaa niitä myös sosiaalisen median kautta. Kilpailu huipentuu finaaliin, jossa finalistit pääsevät esittelemään kilpailutöitänsä alan huippuasiantuntijoista koostuvalle tuomaristolle sekä kansainväliselle lehdistölle.

Electrolux on tänä vuonna tuplannut kilpailun rahapalkinnot, ja voittaja palkitaan 10 000 eurolla. Lisäksi voittaja palkitaan puolen vuoden palkallisella harjoittelujaksolla Electroluxin kansainvälisessä suunnitteluyksikössä. Kilpailussa toiseksi tullut saa 6 000 euroa ja kolmannelle sijalle yltänyt 4 000 euroa. Yleisön suosikki palkitaan 2 000 eurolla.

Electrolux Design Lab -kilpailu järjestetään tänä vuonna jo kolmannentoista kerran. Kilpailuun on edeltävinä vuosina osallistunut vuosittain noin 1 700 opiskelijaa 60 eri maasta. Aiempina vuosina kilpailu on avannut osallistujilleen työllistymis- ja yhteistyömahdollisuuksia.

Hakuaika alkaa 4. maaliskuuta. Kilpailuhakemus tulee palauttaa viimeistään 8. huhtikuuta. Hakemuksessa tulee olla konseptin kuvaus, havainnollistava visuaalinen luonnos sekä lyhyt kuvaus kilpailutyön hyödystä kuluttajanäkökulmasta.

Lisätietoja saa Electrolux Design Lab -kilpailun verkkosivuilta.