Vakaata 4k ultra hd -videokuvaa Sonyn action-kameralla

Sony FDR-X1000VR Action Cam tallentaa videoita 4k-tarkkuudella jopa 30 ruutua sekunnissa. Pienen kameran voi kiinnittää esimerkiksi kypärään, ja se kulkee kätevästi mukana kaikenlaisilla matkoilla.

Sony_FDR-X1000VR_avaus

Huipputarkat 4k ultra hd -videot tallennetaan xavc s -tiedostomuotoon nopeudella 60 tai jopa 100 megabittiä sekunnissa. Videokuvan suurin tarkkuus on ultra hd eli 3 840 x 2 160 pistettä.

Tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pisteen full hd -videota voi tallentaa nopeudella 120 kuvaa sekunnissa ja hd-videota nopeudella 240 kuvaa sekunnissa. Kun otokset katsoo 30 ruudun sekuntinopeudella, tapahtumat hidastuvat 4- tai 8-kertaisesti.

Huippulaajakulmainen Zeiss-objektiivi tuottaa peräti 170 asteen kuvakulman, joten kamera tallentaa toiminnan kaikkialla kuvaajan ympärillä. Uudistetun SteadyShot -tekniikan luvataan tuottavan entistä vakaampaa jälkeä.

Kamera tallentaa jatkuvasti videokuvaa muistikortin väliaikaiseen puskurimuistiin. Kun jotain yllättävää tapahtuu, tarvitsee vain painaa kuvausnäppäintä, ja kohtauksen alku on jo tallentunut kameraan. Näin tärkeä hetki mene kuvaajalta koskaan sivusuun.

Videot koostetaan Android- ja iOS-älypuhelimeen ladattavalla Action Cam App -sovelluksella. Sen avulla voi myös lisätä videoon musiikkia tai gps-paikkatietoja. Kameran sisältämä highlight movie maker -ohjelma puolestaan käy läpi parhaat kohtaukset ja kokoaa kohokohdat yhteen. Videot voi ladata älypuhelimella Facebook- tai YouTube-sivustolle.

Sisäänrakennettu wlan mahdollistaa kameran yhdistämisen myös RM-LVR2-kaukosäätimeen. Vedenkestävällä, ranteeseen kiinnitettävällä ohjaimella voi tarkastaa kuvakulmat, käynnistää ja pysäyttää tallennuksen, katsoa tallennettua videota ja poistaa kohtauksia. Kaukosäätimellä pystyy lisäksi hallitsemaan ja tarkkailemaan langattomasti jopa viittä kameraa yhtä aikaa.

Sony FDR-X1000VR:lle tehty vesitiivis kotelo SPK-X1 mahdollistaa sukeltamisen 10 metrin syvyyteen. Kun standardikotelon luukun korvaa lisävarusteena saatavalla sukellusluukulla AKA-DDX1, kuvaaminen onnistuu jopa 60 metrin syvyydessä.

Sony FDR-X1000VR
HINTALUOKKA 620 euroa
KENNO 8,8 megapikseliä, takaa valaistu cmos, 1/2,3 tuumaa
VIDEO suurin tarkkuus 3 840 x 2 160, 30p/25p, xavc s
MITAT 24,4 x 51,7 x 88,9 mm
PAINO 114 g kuvauskunnossa
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

Sony_FDR-X1000VR_puhelin

Sony_FDR-X1000VR

Sony_FDR-X1000VR_kotelo