LG G4 -älypuhelimessa panostetaan kameraan ja viimeistelyyn

Kesällä kauppoihin tuleva LG G4 seuraa pitkälti edeltävän G3-huippumallin viitoittamaa tietä. Kameraa on kuitenkin kehitetty monin tavoin tuomalla siihen muun muassa käsinsäädöt, raw-tallennus sekä entistä tehokkaampi kuvanvakain. Uutta on myös nahkainen viimeistely.

LG_G4_avaus

Kokeneelle kuvaajalle tarjotaan G4:ssä mahdollisuutta säätää tarkennus, suljinaika, herkkyys, valotuskorjaus ja valkotasapaino käsin. Otokset voi lisäksi tallentaa raw- eli raakatiedostoina, jolloin niiden jälkikäsittely on joustavampaa.

Puhelin sisältää 16 megapikselin ja 1/2,6 tuuman cmos-kennon, joka on hieman isompi kuin monien kilpailijoiden 1/3 tuuman kuvailmaisimet. Vähässä valossa otettujen kuvien laatua parantaa lisäksi objektiivin hyvä valovoima f/1,8. Uusi kolmiakselinen kuvanvakain on sekin valmistajan mukaan tehokkaampi kuin mallissa G3.

Kätevän 8 megapikselin etukamaran saa tallentamaan neljä kuvaa kahdessa sekunnissa. Selfie-kuvan voi ottaa myös avaamalla ja sulkemalla käden kameran edessä.

Otosten katseluun tulee laadukkaaksi kehuttu ips-näyttö, jonka tarkkuus on 2560 x 1440 pistettä ja koko 5,5 tuumaa. Sen luvataan toistavan värit paremmin ja tuottavan 50 prosenttia paremman kontrastin kuin LG G3:n näyttö. Näyttö on valmistajan mukaan kalibroitu Hollywood-studioiden määrittelemien dci-standardien (digital cinema initiative) mukaiseksi.

Vaihdettavan 3 000 mAh:n akun sekä energiatehokkaan ja nopean Snapdragon 808 -suorittimen ansiosta LG G4:ää voi käyttää koko päivän. Akun luvataan kestävän 20 prosenttia pidempään kuin G3:ssa.

LG G4-puhelimeen on esiasennettu Google Office 100 gigatavun Google Drive -tallennustilalla. Palvelun käyttö on ilmaista ensimmäisen kahden vuoden ajan.

LG G4:n uudistuneessa muotoilussa on kiinnitetty huomiota erityisesti takakuoreen, josta tulee Suomessa saataville kuusi versiota. Kolme on valmistettu ruskeaksi, mustaksi tai punaiseksi kasvivärjätystä nahasta, joka on koristeltu ompeleilla. Muita vaihtoehtoja ovat kuviolla koristeltu, metallinomainen takakuori, jonka saa joko harmaana, kullanvärisenä tai valkoisena.

Mikäli G4:n ostaa nahkakuorisena, sen mukana saa vielä vaihdettavan kullanvärisen takakuoren.

Kaareva muotoilu myötäilee puhelimen reunoja, ja näyttö on sekin hieman kaareva. Kaarevuuden ansiosta näyttö kestää valmistajan mukaan pudotuksia näyttö alaspäin 20 prosenttia paremmin kuin litteä älypuhelin. Kaarevan muotoilun ansiosta G4 istuu käteen paremmin.

Kuvakkeet ovat väriltään kirkkaita ja niiden kulmat on pyöristetty, mikä sopii yhteen kaarevan muotoilun kanssa. Lisäksi taustan ja tekstin värin voi sovittaa valitun taustakuvan mukaan.

LG G4
HINTA: 700 € nahkaisella ja 650 € tavallisella takakannella, kaupoissa kesäkuun alussa 
SUORITIN: Qualcomm Snapdragon 808 X10 LTE -yhteydellä
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ: Android 5.1 Lollipop
NÄYTTÖ: 5,5 tuuman ips-näyttö, 2560 x 1440, 538 ppi
MUISTI: 3 gigatavua, lpddr3
TALLENNUSTILA: 32 gigatavua, mikro sd –muistikorttipaikka
KAMERA: takakamera 16 mp, f/1,8, etukamera 8 mp, f/2,0
AKKU: 3 000 mAh, vaihdettava
MOBIILIVERKKO: 4g/lte/hspa+ 21 Mbps (3g)
YHTEYDET JA LIITÄNNÄT: wlan 802.11 a,b,g,n,ac/bluetooth 4.1LE/nfc/usb 2.0
MITAT: 148,9 x 76,1 x 6,3–9,8 mm
PAINO: 155 g
LISÄTIEDOT: valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

LG_G4_nahka

LG_G4_metalli