Upeat värit ja syvä musta Samsung-televisioiden huippumalleihin

Samsung esitteli ensimmäiset 4k ultra hd -televisionsa kaksi vuotta sitten. Uuden suhd-malliston myötä kuvanlaatu harppaa valmistajan mukaan aivan uudelle tasolla. Parannusten taustalla on nanokidetekniikkaan perustuva 10-bittinen paneeli.

Samsung_JS9505_avaus

Nanokidepaneeleissa taustavalo tuotetaan sinistä valoa säteilevillä ledeillä. Punainen sekä vihreä osaväri syntyvät nanokiteissä (engl. qauntum dot), joiden lähettämä väri riippuu kiteen koosta. Uudella tekniikalla musta saadaan toistettua entistä syvempänä, ja lisäksi paneeli tuottaa 17 miljoonan sijaan yli miljardin värin sävyalan.

Uusien televisioiden käyttöjärjestelmäksi on valittu Samsungin oma Tizen. Sen luvataan toimivan nopeasti ja tuovan netin viihdesisällöt kätevästi katsojan ulottuville.

Pikayhteys-toiminto siirtää älypuhelimessa näkyvän kuvan televisioon tai televisiosta puhelimeen yhdellä näppäimen painalluksella. Toiminto on valmiina Galaxy S6 ja S6 edge -puhelimissa, ja se on pian tulossa myös muihin malleihin. Televisio osaa lisäksi etsiä lähellä olevat puhelimet automaattisesti.

Samsung suhd -mallisto sisältää kolme mallisarjaa, JS9505, JS9005 ja JS8505. Kokoja on saatavilla 48-tuumaisesta 88-tuumaiseen. Kaikki suhd-mallit ovat kaarevia ja niissä on tyylikäs metallikehys. Hinnat alkavat 48-tuumaisen JS8505:n vajaasta 3000 eurosta.

Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Samsung_TBD

Samsung_JS9005_taka