Sony BDP-S6500 muuntaa blu-ray-kuvan 4k-tarkkuudelle

Moni on jo ehtinyt ostaa kotiin uuden 4k ultra hd -television, mutta 4k-materiaalia on toistaiseksi tarjolla niukasti. Onneksi full hd -kuvakin paranee selvästi, kun sen muuntaa 4k-tarkkuudelle esimerkiksi Sonyn blu-ray-soittimella BDP-S6500.

02_Sony_BDP-S6500_avaus

Sony BDP-S6500:n tehokas videoprosessori muuntaa 1920 x 1080 pisteen full hd -kuvan 3840 x 2160 pisteen 4k ultra hd tarkkuudelle. Vaikka jälki ei olekaan vuodenvaihteessa kauppoihin tulevien ultra hd blu-ray -levyjen ja -soittimien tasolla, parannus on silti full hd -kuvaan verrattuna selkeä.

Riippumatta siitä katsooko elokuvia ja videoita dvd-levyltä tai vieläkin alhaisemmalla tarkkuudella internetistä, Sony BDP-S6500 tekee valmistajan mukaan kaikkensa, jotta kuva näyttäisi tarkalta, siistiltä ja aidolta.

Ip content noise reduction pro -ominaisuus soveltaa älykkäitä, kohinaa vähentäviä tekniikoita, jotta kuva näyttäisi mahdollisimman selkeältä. Hd reality enhancer puolestaan optimoi tekstuurin ja värit pikseli pikseliltä, ja Pure Picture Control parantaa kontrastia. Super bit mapping huolehtii siitä, että väriliu’ut toistuvat tasaisina esimerkiksi maisemanäkymissä.

Sony BDP-S6500 hallitsee myös 3D-toiston. Se tarvitsee vain yhdistää 3D- televisioon, minkä jälkeen voikin keskittyä nauttimaan 3D-blu-ray-elokuvista. Jopa 2D-levyt voidaan muuntaa simuloituun 3D-muotoon.

Internetissä surffailu ja ohjelmien suoratoisto onnistuu sujuvasti wlan-yhteyden kautta. Yhteyden nopeudesta ja vakaudesta huolehtii edistyksellinen moniantennitekniikka.

Soittimen kautta pääsee nauttimaan laajasta verkkoviihdekokoelmasta, joka käsittää elokuvat ja tv-sarjat esimerkiksi Netflix- ja Yle Areena -palveluista sekä muista suosituista lähteistä. Tehokas kaksiydinsuoritin takaa valmistajan mukaan muun muassa verkkosivujen nopean latautumisen. Käyttöliittymä on sekin selkeä ja havainnollinen.

Miracast -tekniikka mahdollistaa älypuhelimelta toistettavan sisällön katselun tv-ruudulta. Soitinta voi myös ohjata älypuhelimeen ladatulla sovelluksella.

Musiikinystävälle soitin tarjoaa monikanavaisen super audio cd -toiston ja tuen tavallisille sekä korkean erottelun äänitiedostoille – kuten alac, dsd ja flac. Kuten esimerkeistämme huomaa, Sony BDP-S6500:n kaltainen nykyaikainen blu-ray-soitin sisältää runsaasti päteviä ominaisuuksia kohtuuhintaan.

Sony BDP-S6500
HINTALUOKKA 190 euroa, kaupoissa heinäkuussa
LIITÄNNÄT hdmi, koaksiaalinen digitaalilähtö, usb-tulo, usb ulkoiselle kiintolevylle,
MITAT 255 x 39 x 192 mm
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

03_FY15_BDP_kuvaruutu

04_BDP-S6500_huone