Uusia Panasonic Toughpadeja 20 tuuman 4k-näytöllä

Panasonic julkisti tänään kaksi 20-tuumaista 4k-näytöllä varustettua Toughpad-tablettia. Uudet mallit FZ-Y1 Standard ja Value kiinnostavat muun muassa video- ja valokuvaajia sekä graafisen alan, muodin, kaupan ja terveydenhuollon ammattilaisia.

01_Panasonic_FZ-Y1_avaus

Panasonic Toughpad FZ-Y1 Standard -mallissa on viidennen sukupolven Intel-suoritin ja hdmi 2.0 -liitäntä, jonka avulla 4k-näyttöä voi käyttää ulkoisten videolähteiden seuraamiseen. Uutuuslaite toimii myös yhdessä erilaisten toimistolaitteistojen kanssa.

Standard-mallin lisäksi julkaistaan edullisempi Value, ja loppuvuodesta tulee myyntiin huipputehokas Performance.

Panasonic Toughpad FZ-Y1 Standard soveltuu uusien ominaisuuksiensa ansiosta useille aloille. Tv-tuotannossa ja valokuvauksessa pystyy hyödyntämään viiveetöntä ja teräväpiirtoista valokuvien ja videoiden katselua. Terveydenhuollossa voi puolestaan tutkia röntgen- ja tähystyskuvia tarkkoina ja selkeinä.

Kaupan alalla laitteelle on käyttöä muun muassa tuote-esittelytiloissa, ja luovat ammattilaiset esimerkiksi mainos- ja arkkitehtitoimistoissa hyötyvät tabletin näyttö- ja yhteiskäyttötoiminnoista. Katselukulma on valmistajan mukaan erittäin laaja. Myös full hd -materiaalia pystyy käsittelemään vaivattomasti.

Viimeisimmän hdmi 2.0 -liitännän ansiosta FZ-Y1 Standard -tablettia voi käyttää liikuteltavana monitorina. Liitännät ovat muutenkin monipuoliset. Langaton yhteys muodostetaan bluetooth ja wlan-tekniikalla.

Mustaa etupaneelia ja 4k-näyttöä ympäröi magnesiumrunko, joka on pakattu lujitettuun lasikuitukuoreen. Kevyt ja luja Toughpad kestää pudotuksen 76 sentin korkeudesta. Kestävyys vähentää turhia työtaukoja ja kokonaiskustannuksia. Laitteeseen voi kytkeä turvalukon.

Lisävarusteiden, kuten kantolaukun tai telakan avulla kumpaakin uutta Toughpadia voi käyttää sekä pöytätietokoneena että tablettina. Telakka sisältää lisää liitäntöjä ja muuntaa tabletin kallistuvaksi luonnospöydäksi. Myös vesa-yhteensopiva kiinnitysadapteri on saatavilla.

Panasonic Toughpad FZ-Y1 Standard
HINTALUOKKA 3000 euroa, Value-malli 2600 euroa, kaupoissa elokuussa
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ Windows 8.1 Pro Update
KOSKETUSNÄYTTÖ ips-paneeli, 16:10, 230 pikseliä tuumalle
LIITÄNNÄT hdmi 2.0, DisplayPort mini, lataustoiminnolla varustettu usb 3.0, lan, sd-korttipaikka, smart card -lukija, telakkaliitäntä
LANGATTOMAT YHTEYDET bluetooth, wlan
SUORITIN viidennen sukupolven Intel Core i5-5300U vPro, 3 MB välimuistia, kellotaajuus 2,3 GHz:stä 2,9 GHz:iin, turbo boost
MUISTI 8 GB, Value-mallissa 4 GB
MASSAMUISTI 256 GB ssd-levy, Value-mallissa 128 GB
LISÄTIEDOT Panasonic Toughpad -tableteista valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

02_Panasonic_FZ-Y1_liitännät

03_Panasonic_FZ-Y1_telakka