Yli 95 miljoonaa Nikkor-objektiivia järjestelmäkameroihin

Nikon ilmoitti tänään tuottaneensa 95 miljoonan vaihdettavaa Nikkor-objektiivia. Nikkor on Nikon-valokuvausobjektiivien tuotemerkki, joka syntyi lisäämällä r-kirjain sanaan Nikko. R:n lisääminen oli nimen syntymisen aikoihin tavallista valokuvausobjektiivien nimeämisessä.

03_Nikon_AFS_300_4E_PF

Sana Nikko on puolestaan länsimaisilla kirjaimilla kirjoitettu versio yrityksen alkuperäisen Nippon Kogaku K.K. -nimen japaninkielisestä lyhenteestä.

Vaihdettavien Nikkor-objektiivien valikoima koostuu tällä hetkellä yli 90 mallista. Mukana on kaikkea mahdollista laajakulmista super-teleisiin ja perspektiiviä korjaaviin objektiiveihin. Tänä vuonna Nikon on julkistanut muun muassa kiinteän polttovälin teleobjektiivin AF-S Nikkor 300mm f/4E PF ED VR. Se on ensimmäinen pf-elementillä varustettu Nikkor ja samalla luokassaan maailman kevyin objektiivi.

Nikon saavutti 95 miljoonan objektiivin kokonaistuotannon kahden uuden super-tele-objektiivin avulla. Ne ovat AF-S Nikkor 500mm f/4E FL ED VR ja AF-S Nikkor 600mm f/4E FL ED VR. Kumpikin on luokkansa kevein objektiivi. Saavutuksessa auttoi omalta osaltaan myös aps-c-kokoisille kennoille sopiva kompakti ja erottelukykyinen uusi zoom AF-S DX Nikkor 16–80mm f/2.8-4E ED VR.

Uusissa Nikkor-objektiiveissa hyödynnetään Nikonin viimeisimpiä innovaatioita, kuten erittäin kestävä nanokidepinnoite ja tehokas optinen kuvanvakain. Fluoriittiset objektiivielementit tarjoavat puolestaan tehokkaan kromaattisen aberraation korjauksen ja tekevät teleobjektiiveista pienempiä. Fluoripinnoite torjuu myös tehokkaasti epäpuhtauksia, kuten pölyä, likaa, vettä, öljyjä ja rasvaa.

02_Nikon_AFS_500E_FL_avaus