Sonylta maailman ensimmäinen 4k-puhelin

Sony on julkaissut tänään Berliinin IFA-messuilla uusimmat lippulaivapuhelimensa. Monipuolisin versio Xperia Z5 Premium sisältää jopa 4k-tarkkuuteen yltävän näytön ja 4k-videokameran.

02_Xperia_Z5_avaus

Kookkaalla 5,2 tuuman näytöllä varustettu Sony Xperia Z5 sekä pienempi 4,6-tuumainen Xperia Z5 Compact hyödyntävät kumpikin Sonyn uusinta kameratekniikkaa. Niissä on 23 megapikselin kenno sekä huippunopea tarkennusautomatiikka, joka perustuu sekä kontrastin että vaihe-eron mittaamiseen. Kameran luvataan tarkentuvan kohteeseen jopa 0,03 sekunnissa.

Tarkan kennon ja kehittyneen digitaalitekniikan avulla kuvaa voi valmistajan mukaan zoomata viisinkertaisesti laadun heikkenemättä. Puhelimissa on myös entistä tehokkaampi vakain. Se tasoittaa kameran tärinän esimerkiksi jopa silloin, kun videoita kuvataan polkupyörään kiinnitetyllä puhelimella.

Xperia Z5 -mallit ovat ensimmäisiä Sony-puhelimia, joiden virtanapissa on sormenjälkitunnistus. Puhelimen lukituksen avaaminen sujuu sen ansiosta helposti ja nopeasti. Uudet mallit ovat myös veden- ja pölynkestäviä (IP65/68). Sulava muotoilu on toteutettu yhdistämällä kehys ja maitolasista tehty takakansi.

Kolmas uusi malli on Sony Xperia Z5 Premium. Se sisältää 4k ultra hd -näytön ensimmäisenä älypuhelimena maailmassa. Puhelin osaa muuntaa myös full hd -sisällöt neljä kertaa suuremmalle 4k ultra hd -tarkkuudelle.

Huipputarkkaa 3840 x 2160 pisteen näyttöä täydentää samaan resoluutioon yltävä 4k-videokamera, jolla saa myös 8 megapikselin valokuvia. Puhelimella kuvattuja 4k-videoita voi katsoa isolta ruudulta kätevästi mhl-tekniikan avulla.

Sony Xperia Z5 Compact tulee kauppoihin syyskuun lopulla noin 600 euron hintaan. Lokakuussa saapuva Xperia Z5 maksaa noin 730 euroa. Supermalli Xperia Z5 Premium on saadaan myyntiin marraskuussa noin 850 euron hintaan.

03_Xperia_Z5c

04_Xperia_Z5_Premium