Sony α7S II kilpailee megapikseleiden vähyydellä

Sony α7S II sisältää edeltäjänsä tavoin kinokokoisen 12 megapikselin cmos-kennon. Pikselimäärä tuntuu pieneltä, mutta juuri siinä onkin kameran voima. Koska kuvapisteitä eli pikseleitä on vähän, ne ovat suuria ja keräävät runsaasti valoa.

01_Sony_7SM2_avaus

Jo edeltävä Sony α7S tuotti huippulaadukkaita valokuvia videoita erittäin vähässä valossa. Nyt suurin herkkyys on peräti ISO 409600, ja lisäksi dynamiikan luvataan parantuneen kaikilla ISO-herkkyyksillä. Uudessa Sony α7S:ssa on myös tehokas, malleista Sony α7 II ja Sony α7R II tuttu 5-akselinen kuvanvakain.

Uusi 168 pisteeseen perustuva automaattitarkennusjärjestelmä toimii valmistajan mukaan entistä nopeammin ja jopa -4 EV:n valossa – eli lähes pilkkopimeässä. Oled-etsin on sekin uusittu, ja suurennussuhde on nyt peräti 0,78. Kaivatuin uudistus lienee silti mahdollisuus tallentaa 14-bittisiä raw-kuvia häviöttömästi.
Videokuvaajia on Sony α7S:ssä kiinnostanut se, että kinokokoinen 12 megapikselin kenno tallentaa 4k-videoita ilman pikseleiden yhdistelyä ja vieläpä polttovälikertoimella 1,1. Samat ominaisuudet ovat tallella Sony α7S:ssa. Lisäksi 4k-videoita voi nyt tallentaa myös suoraan muistikortille ja entistä vähemmässä valossa.

Muita tärkeitä video-ominaisuuksia ovat loivat tallennusprofiilit ja full hd -tallennus nopeudella 120 ruutua sekunnissa.

Sony α7S II on tulossa kauppoihin marraskuussa. Ensimmäinen hinta-arvio on noin 3400 €.

02_Sony_7SM2_etu

04_Sony_7SM2_ylä

03_Sony_7SM2_taka