Muunneltava ja iskunkestävä Panasonic Toughbook CF-20

Panasonic Toughbook CF-20 on iskunkestävän kannettavan tietokoneen ja tablettilaitteen yhdistelmä eli hybridi. Koska näyttöosan voi irrottaa tabletiksi, se tarjoaa molempien laitteiden parhaat puolet myös liikkuvaan työhön.

01_Panasonic_ CF-20_aukiPanasonic Toughbook CF-20 on uudistettu versio CF-19-mallista. Se on ensimmäinen täysin iskunkestävä sekä Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmällä ja Intelin kuudennen sukupolven suorittimella varustettu Toughbook.

Sisärungon magnesium-seos ja IP65- sekä MIL-STD 810G -asetusten mukainen suojaus tekevät siitä oivan työkalun erityisesti ulkokäyttöön.

Kuuden toimintatilansa ansiosta Toughbook CF-20 taipuu kaikenlaisiin työolosuhteisiin, ja tabletin saa tarvittaessa käyttöönsä hetkessä. Sisäänrakennettu kahva soveltuu sekä kantamiseen että laitteen ripustamiseen seinälle.

Kone on täysin toimintakykyinen myös liikuteltaessa. Mahdollisuus telakointiin niin ajoneuvoissa kuin työpöydälläkin lisää monikäyttöisyyttä entisestään.

Kosketusnäyttö toimii hyvin myös ulkona

Laitteessa on kymmenen sormen yhtäaikaista kosketusta tukeva 1920 x 1200 pisteen näyttö, joka toimii tarvittaessa hansikkaat kädessä. Ips-paneelin ansiosta näytöstä saa selvää myös ulkona. Kirkkaus on 800 cd/m2. Näyttöä voi käyttää yhdessä tarkan IP50 Digitizer -kynän kanssa, jolloin kosketusnäyttö lukee kynänvedot täsmällisesti huonommissakin sääoloissa.

02_Panasonic CF-20_avausAkut voi vaihtaa koneen ollessa käynnissä (hot swap). Näin töitä voi jatkaa keskeytyksettä pitkiäkin aikoja. Tabletissa on oma akku, ja hybridin näppäimistöosaan voi kytkeä lisäakun, jolloin kapasiteetti kaksinkertaistuu. Akkuja voi vaihtaa tabletin ja näppäimistöosan välillä myös koneen ollessa käynnissä.

Nelipaikkainen akkulaturi on ihanteellinen eritoten suurissa organisaatioissa, joissa useita akkuja voi ladata samanaikaisesti ja vähentää tyhjäkäyntiä huomattavasti.

Laitteeseen saa laajan kirjon lisälaitteita monenlaisiin työtehtäviin sekä toimistoon että tienpäälle. Esimerkiksi ajoneuvotelineen mukana tulee antenni, jonka avulla saadaan aikaan nopea mobiiliyhteys erilaisissa kulkuvälineissä. Laitetta pystyy käyttämään monipuolisesti silloinkin, kun se on kiinnitetty telineeseen.

Tietoturvan varmistamiseksi Toughbook CF-20 on mahdollista lukita säilyttäen silti gps-ominaisuudet ja reitityksen toiminnassa.

Panasonic Toughbook CF-20
HINTALUOKKA 3 000 €, kaupoissa helmikuussa 2016
SUORITIN Intel Core m5-6Y57 vPro, 4 megatavua, 1,1–2,8 GHz
KOSKETUSNÄYTTÖ 10,1 tuumaa, 1920 x 1200 pistettä
MUISTI 8 gigatavua
TALLENNUSTILA 256 gigatavua
KAMERA edessä 2 megapikselin web-kamera ja stereomikrofoni, takana 8 megapikseliä
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ Windows 10 Pro
YHTEYDET wlan, bluetooth 4.1, gps. lisävarusteena 4g lte
MITAT 272 x 233 x 33,5 mm, taulutietokoneena 272 x 196 x 16,4 mm
PAINO 1,76 kg, taulutietokoneena 950 g
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä sivuilta

04_Panasonic_CF-20_näppäimistö