Television ääressä syöminen on Suomessa yleistä

Samsungin teettämän kyselytutkimuksen perusteella jopa kahdeksan kymmenestä suomalaisesta hyväksyy syömisen television ääressä.

01_Samsung_napostleu_avausJoka kolmas suomalainen syö television ääressä päivittäin, ja vain yhdeksän prosenttia ei tee sitä koskaan. YouGovin toteuttama kyselytutkimus tehtiin lokakuussa 2015, ja siihen vastasi noin tuhat suomalaista.

Tutkimuksen mukaan television ääressä syöty ruoka on yleensä jotain kevyttä, kuten salaattia, naposteltavaa tai hedelmiä tai vaihtoehtoisesti perinteistä kotiruokaa. Sen sijaan pikaruokaa kuten pitsaa, hampurilaisia tai kebabia nauttii television ääressä suomalaisista vain alle neljännes.

Peräti 67 prosenttia vastaajista korosti syövänsä television ääressä etenkin ollessaan yksin. Joka kolmas suomalainen sen sijaan syö kumppaninsa kanssa ja 15 prosenttia yhdessä perheen kanssa. Ystävien kanssa sen sijaan syö vain joka kymmenes.

Television ääressä syöminen on suomalaisten mielestä normaalia, eikä siinä ole mitään hävettävää. Jopa 77 prosenttia vastaajista kertoo sen olevan sosiaalisesti hyväksyttyä omassa ystävä- ja lähipiirissä, ja 32 prosenttia vastaajista syö television ääressä päivittäin. Vain 12 prosenttia ei koe asiaa hyväksytyksi.

Mitä television ääressä syödään?
Kevyttä ruokaa, kuten naposteltavaa, salaattia tai hedelmiä (53 %)
Kotiruokaa (53 %)
Aamiaista (24 %)
Pikaruokaa kuten pizzaa, hampurilaisia tai kebabia (23 %)
Tacoja (5 %)
Sushia (2 %)
Gourmet-ruokaa (2 %)

01_Samsung_napostelu_artikkeli