Robotit valtaavat CES 2016 -messut tammikuussa

Las Vegasissa järjestettävä CES 2016 -messutapahtuma esittelee tammikuun alkupäivinä kuluttajatekniikan uusimmat trendit. Tapahtuman järjestävä Consumer Technology Association eli CTA on jo julkaissut ennakkotietoja vuoden 2016 kovimmista teknologiapuheenaiheista.

02_CES_yleisöCES osuu tänä vuonna poikkeuksellisen kiinnostavaan ajankohtaan, koska moni tekniikan alue kehittyy nyt jättiharppauksin. Pisimmän loikan tekevät robotit, joiden valtaama näyttelyalue on peräti 71 prosenttia suurempi kuin viime vuonna.

Robottiteknologioita esittelee yli 20 näytteilleasettajaa, kuten Nidec Corporation, iRobot, Ecovacs Robotics, Robocare, Ninebot ja Future Robot. Verkottuneet autot ovat nekin mukana kuvioissa, ja itsestään ajavia robottiautoja sekä muita vastaavia innovaatioita nähdään 25 prosenttia viime vuotta suuremmalla alueella. Autonvalmistajista innovaatiotaan esittelevät Audi, BMW, FCA (Fiat Chrysler Automobiles), Ford, GM, Hyundai, Mercedes, Toyota ja Volkswagen.

CES 2016 -tapahtuman pääpuhujien listalla ovat muun muassa Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich, Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings, YouTuben liiketoimintaa johtava Robert Kyncl, Volkswagenin henkilöautoista vastaava toimitusjohtaja Herbert Diess, Samsung Electronicsin hallituksen puheenjohtaja ja markkinointijohtaja WP Hong sekä GM:n pääjohtaja Mary Barra, jonka Fortune-lehti nimesi tämä vuonna bisnesmaailman vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi.

CTA järjestää vuosittain CES-messut, joka on maailman suurin kuluttajateknologiaa ja siihen liittyviä sovelluksia esittelevä tapahtuma. Las Vegasissa 6. – 9. tammikuuta 2016 järjestettävässä tapahtumassa on yli 3600 näytteilleasettajaa. Lisätietoja messuista saa osoitteesta CESweb.org.

Gotech seuraa messujen tuotejulkistuksia ja kertoon niistä heti tuoreeltaan.