Parasta kuvaa ja ääntä Panasonicin ultra hd blu-ray -soittimesta

Moneen kotiin on jo hankittu 4k ultra hd -televisio, mutta sisältöä on toistaiseksi vähän. Tänä vuonna tilanne paranee 4k ultra hd blu-ray -levyjen ja niitä toistavien soittimien myötä.

02_Panasonic_UB900_avausPanasonic DMB-UB900 ja ultra hd blu-ray -levyt tarjoavat tämän hetken parasta kuvaa niin erottelun, dynamiikan kuin värintoistonkin suhteen. Levy on edelleen ylivoimainen, koska verkon kautta jaettavaa 4k-sisältöä joudutaan vielä pakkaamaan sen verran voimakkaasti, ettei kuvanlaatu yllä ultra hd blu-rayn tasolle.

Upeat värit

Sen lisäksi että 3840 x 2160 pisteen ultra hd -kuvan tarkkuus on nelinkertainen verrattuna 1920 x 1080 pisteen full hd -kuvaan, Panasonic UB900 tukee myös ultra hd -normin hdr-laajasävytoistoa sekä bt.2020-väriavaruutta. Full hd -sisältöjen rec.709-toistoa laajempi bt.2020-värimaailma lisää elokuvanäkymien vaikuttavuutta usein yhtä paljon kuin erottelun kasvaminen nelinkertaiseksi.

Ultra hd blu-ray näyttää 4k-sisältöjä nopeudella 50p/60p ruutua sekunnissa. Soitin pystyy myös muuntamaan 2k-lähdemateriaalia 4k-tarkkuudelle. Lisäksi UB900 toistaa itse kuvattuja mp4-pakattuja 4k-videoita sekä 4k-tarkkuuden valokuvia. Toistettava materiaali voi dlna-tuen ansiosta olla tallennettuna useisiin eri laitteisiin.

Erinomainen musiikkisoitin

Panasonic UB900 toimii myös musiikkisoittimena. Se tukee korkean erottelun äänitiedostoja, kuten alac, dsd (5,6 MHz/2,8 MHz), flac ja wav. Häviöllisesti pakatuista formaateista toistetaan aac, mp3 ja wma.

Äänelle on erillinen hdmi-liitäntä, jonka on tarkoitus estää kuvasignaalia häiritsemästä äänentoistoa. Takana on myös analoginen 7.1-linjalähtö, joten soittimen voi liittää myös vanhempiin monikanavaisella linjatulolla varustettuihin kotiteatterivahvistimiin.

Las Vegasin CES-messuilla julkistettu Panasonic DMP-UB900 on tulossa Eurooppaan kevään aikana. Valmistaja ei ole toistaiseksi vahvistanut hintaa, mutta toiveikkaimpien veikkausten mukaan se asettuu tuhannen euron tietämiin.

03_Panasonic_UB900_ala