Sonyn uudet 4k ultra hd -televisiot näyttävät hdr-laajasävykuvaa

Vuoden 2016 Sony-televisiot tuottavat valmistajan mukaan entistä kirkkaamman kuvan, paremman kontrastin ja täyteläisemmät värit. Monet uudet 4k ultra hd -mallit tukevat lisäksi hdr-laajasävykuvaa, jota käytetään esimerkiksi uusimmissa Netflix-tuotannoissa.

01_Sony_SD85_huoneSonyn televisioissa hdr-sisällöstä nauttimista edistää laajan väriavaruuden kattava Triluminous-näyttötekniikka. Lisäksi tehokas X1 4k -suoritin hienosäätää erottelua, värejä ja kirkkautta kuvan sisällön mukaan.

Huippumalli XD93 perustuu uudenlaisen taustavalotekniikkaan ja dynamiikan laajennukseen. Niiden ansiosta kuvasta saa selvästi kirkkaamman ja kontrastiltaan paremman kuin tavallisissa led-televisioissa. Kaikki tämä on mahtuu kuoriin, joiden ohuin kohta on vain 11,8 mm paksu.

Johdot piiloon

Entistä sulavalinjaisemman muotoilun lisäksi vuoden 2016 Sony-televisoissa sovelletaan uutta siistiä johtoratkaisua, joka pitää piuhat poissa näkyvistä. Myös seinäkiinnitysjärjestelmää on kehitetty edelleen, ja television saa nyt niin lähelle seinää, että se näyttää kuuluvan samaan pintaan. Tasolle asetettaessa johdot pysyvät poissa silmistä, ja tv näyttää yhtä hienolta sekä edestä että takaa.

Sonyn televisiot perustuvat Android-käyttöjärjestelmään, joten niihin saa Google Play -kaupasta suuren määrän sovelluksia, pelejä, viihdettä ja muuta sisältöä. Myös älypuhelimen sisältöjä on helppo katsella tv-ruudulta Google Cast -ominaisuuden avulla.

Kauko-ohjaimessa on uudenlainen ääniohjaus. Sen avulla elokuvia, ohjelmia ja muuta sisältöä voi etsiä puhumalla, kunhan painaa ensin näppäintä voice.

Vuoden 2016 Sony 4k ultra hd -televisiomallisto tulee myyntiin Euroopassa kevään aikana. Hinnat vahvistetaan myöhemmin.

02_Sony_XD85

03_Sony_XD93