Kaareva kehyksetön tv ja muita vuoden 2016 Samsung-uutuuksia

Vuoden 2016 Samsung suhd -televisiot ovat valmiit toistamaan parasta mahdollista 4k-kuvaa, jota tulee pian saataville ultra hd blu-ray -levyiltä. Uudistuksia on tehty myös muotoilun puolella, mistä on osoituksena kaareva ja kehyksetön KS9500.01_Samsung_tv_CES_2016_ks9500Samsung on varustanut uudet ultra hd -televisionsa 10-bittisillä paneeleilla, joiden luvataan yltävän jopa 1000 kandelan valovoimaan. Suurta kirkkautta ja syvää mustantoistoa tarvitaan ottamaan kaikki irti uusimpien 4k-sisältöjen hdr-laajasävytoistosta.

Paneelissa hyödynnetään myös quantum dot -valmistustekniikkaa. Sen vahvuuksia ovat tarkka ja kylläinen värintoisto sekä kuvan kirkkaus. Niinpä Samsung lupaa uusien suhd-televisioidensa toistavan peräti miljardi eri väriä.

02_Samsung_tv_CES_2016_qtUltra Black -teknologia vähentää puolestaan valon heijastumista tv-ruudusta. Sen ansiosta kuva säilyy mahdollisimman hyvänä myös kirkkaassa valaistuksessa.

Vuoden 2016 Samsungin suhd tv -mallistolle on myönnetty Uhd alliance -sertifiointi. Tämän tunnustuksen saamiseksi television tulee täyttää 4k ultra hd -sisältöjen hdr-laajasävykuvalle asetetut tiukat vaatimukset.

Muiden uudistusten ohella Samsung on valmistanut tähän saakka suurimman suhd-televisionsa kooltaan peräti 170 tuumaa. Seinän kokoista kuvaa esiteltiin Las Vegasin CES-messuilla.

03_Samsung_tv_CES_2016_170Samsung-älytelevisioita hallitaan smart control -kaukosäätimellä, jota myös televisioon liitetyt oheislaitteet tottelevat. Uusi smart hub -käyttöliittymä tuo kaikki sisällöt yhteen paikkaan nopeasti ja yksinkertaisesti. Aloitusnäkymän voi räätälöidä niin, että omat lempipalvelut ja sisällöt pystyy valitsemaan yhdellä napin painalluksella.

CES-messuilla järjestetty Samsungin tiedotustilaisuus toi vuoden 2016 tv-trendit esiin kattavasti ja selkeästi. Tilaisuuden voi katsoa alla olevasta englanninkielisestä videosta.