Ulottuva tele-zoom Panasonic- ja Olympus-järjestelmäkameroihin

Panasonicin uuden 100 – 400 mm:n zoomin polttoväli on pisin, mitä micro four thirds -järjestelmässä on tähän mennessä nähty. Kuvakulma vastaa peräti 200 – 800 mm:n kino-optiikkaa.

Panasonic_RS100400_avausObjektiivin koko nimi on Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100–400 mm F4.0–6.3. Nimestään poiketen se on polttoväliinsä nähden lyhyt ja kevyt. Pituutta on vain 172 mm ja painoa 985 grammaa.

Kätevyyden ja kuljetettavuuden ohella etenkin luontokuvaajat arvostavat objektiivin tehokasta sääsuojausta. Kaksiosainen jalustakiinnitys mahdollistaa puolestaan nopean siirtymisen esimerkiksi luontokuvauksesta muotokuvaukseen.

Ulosvedettävä vastavalosuoja varmistaa kuvien onnistumisen kirkkaassakin auringonpaisteessa. Tehokas optinen kuvanvakain pitää tärinän kurissa ja otokset tarkkoina.

Valokuvia ja videoita

Täsmällisen ja nopean (240 fps) tarkennusmoottorin ansiosta objektiivi soveltuu erinomaisesti myös 4k-videokuvaukseen. Toiminta on käytännössä äänetöntä, joten kohteeseen voi zoomata ja tarkentaa huomiota herättämättä.

Laadukkaiden videoiden ohella 4k-tallennus tuo uusia mahdollisuuksia myös valokuvaamiseen. Viimeisimpien Panasonic-kameroiden 4k-valokuvaus mahdollistaa näet 8 megapikselin otosten tallentamisen nopeudella 30 ruutua sekunnissa.

Panasonic Leica DG Vario-Elmar 100–400 mm F4.0–6.3 (mallinumero H-RS100400) on tulossa kauppoihin huhtikuussa. Ennakkotilaushinnat ovat asettuneet noin 2100–2200 euroon. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Panasonic_RS100400_sivu