Muistot talteen Sony FDR-AX53 4k Handycam -videokameralla

Kotivideoiden arvo vain kasvaa vuosien kuluessa. Siksi ne kannattaa tallentaa mahdollisimman laadukkaasti. Sony FDR-AX53 -videokamera yltää full hd -kuvaa neljä kertaa suurempaan 4k ultra hd -tarkkuuteen.

01_Sony-FDR-AX53_avausSony FDR-AX53 sisältää 1/2,5 tuuman eli 7,2 mm:n cmos-kennon. Koska pinta-ala ja pikselikoko ovat suurempia kuin kotivideokameroissa keskimäärin, kuvanlaatu säilyy hyvänä heikossakin valaistuksessa. Kennon edessä on 20-kertainen zoom, jonka laajakulma vastaa 26,8 mm:n kino-optiikkaa. Tele yltää 536 mm:iin.

Kamera tallentaa 4k-videot laadukkaassa xavc s -formaatissa. Sata ruutua sekunnissa kuvattavat hidastukset onnistuvat puolestaan full hd -tarkkuudella. Editointiin on ilmainen PlayMemories Home -ohjelma. Aikakoodi ja kuvavirtaan yhdistettävät lisätiedot auttavat otosten koostamisessa.

Uudistettu, viisiakselinen Sony Balanced Optical SteadyShot -vakain tasoittaa kameran liikkeitä tehokkaasti käsivaralta kuvattaessa. Intelligent Active -toiminto pystyy puolestaan vähentämään ratkaisevasti jopa kävellessä syntyvää tärinää.

Tilanteet hallintaan

Toisin kuin esimerkiksi älypuhelin, kotivideokamera on toteutettu täysin videokuvauksen ehdoilla niin muodoltaan, hallittavuudeltaan kuin toiminnoiltaankin. Sony FDR-AX53 sisältää muun muassa kätevän säätörenkaan, josta hallitaan keskeisimpiä kuvausasetuksia.

Kohdetta tarkastellaan 1,56 miljoonan pisteen elektronisesta etsimestä ja kaikkiin suuntiin kääntyvältä kosketusnäytöltä. Myös äänitystasoa tarkkaillaan näytön mittareista. Kyljessä on liitännät ulkoiselle mikrofonille sekä kuulokkeille. Kameran oma mikrofoni pystyy tallentamaan jopa 5.1-kanavaista surround-ääntä.

Uusi FDR-AX53 sisältää Sonyn järjestelmäkameroista periytyvän tarkennusjärjestelmän. Sen luvataan toimivan jopa 40 prosenttia nopeammin kuin aiemmissa 4k-malliston videokameroissa.

Sony FDR-AX53 maksaa noin 1100 euroa. Sitä odotetaan kauppoihin maaliskuun puolivälissä. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

04_Sony_FDR-AX53