Käytännöllisesti uudistuneet Samsung Galaxy S7 ja S7 edge

Samsung julkisti tänään uudet huippupuhelimensa. Galaxy S7 ja S7 edge toivat takaisin kaksi monien kaipaamaa ominaisuutta, jotka edeltävistä malleista jäivät pois, nimittäin vesi- ja pölytiiviin rakenteen sekä micro sd -muistikorttipaikan.

01_Samsung_S7_edge_avausKolmas käytännönläheinen parannus on entistä tehokkaampi akku. Sen pikalataus toimii sekä langattomasti että perinteisellä laturilla. Muistia on mahdollistaa kasvattaa peräti 200 gigatavun micro sd -muistikortilla, joka sijoitetaan nyt kätevästi samaan kelkkaan sim-kortin kanssa.

Kummankin uutuuspuhelimen pinnat ovat 3d-lasia ja metallia. Kaareva muotoilu jatkuu laitteiden takaosiin, mikä parantaa valmistajan mukaan ergonomiaa ja mahdollistaa entistä mukavamman otteen.

Kello ja kalenteri voidaan näyttää ruudulla kytkemättä koko näyttöä päälle. Se säästä aikaa, vaivaa ja akkua. Samsung esitteli myös uuden S7 edge -mallin reunanäyttöä hyödyntävän ominaisuuden, jolla saa tehtyä näppärät pikakuvakkeet omiin suosikkitoimintoihinsa.

Puhelimet ovat vesi- ja pölytiiviitä, ja ne täyttävät IP68-tason suojaluokituksen vaatimukset.

Uudistuksia kuvaajille ja pelaajille

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge ovat ensimmäiset älypuhelimet, joiden kennossa sovelletaan nopeaa ja luotettavaa dual pixel -vaihetarkennusta. Kuvapisteiden määrää on myös vähennetty 16:sta megapikselistä 12:een, minkä luvataan parantavan kuvanlaatua vähässä valossa. Samaa päämäärää tukevat entistä valovoimaisempi objektiivi sekä optinen kuvanvakain. Uusi motion panorama tuo puolestaan panoraamakuviin liiketehosteen.

02_Samsung_S7_kameraSamsung kertoo tehneensä merkittäviä päivityksiä kummankin uutuusmalliin elektroniikkaan ja ohjelmistoon. Etenkin pelisuorituskykyä on parannettu. Energiatehokas suoritin ja entistä isompi akku takaavat, ettei akun varaus lopu kesken edes pelatessa. Uusi jäähdytysjärjestelmä estää ylikuumenemisen.

Omia pelisessioita voi tallentaa videoksi, jotka ovat jaettavissa suoraan puhelimella videopalveluihin. Pelaamisen aikana saapuvat ilmoitukset pystyy nekin minimoimaan.

Mobiilimaksamista ja tietoturvaa

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge sisältävät tuen Samsung Pay -maksujärjestelmälle, joka tulee valmistajan mukaan Pohjoismaihin kuluvan vuoden aikana. Maksujärjestelmän tietoturvallisesta käytöstä huolehtii Samsung Knox. Se hyödyntää muun muassa sormenjälkilukijaa ja kehittynyttä tietoturvatekniikkaa arkaluontoisen tiedon suojaamiseksi.

Uutuuspuhelimien myyntiä alkaa Euroopassa 11. maaliskuuta. Jos puhelimensa ennakkotilaa 5. maaliskuuta mennessä, sen saa jo ennen myynnin aloituspäivää. Ennakkotilaajille toimitetaan kaupan päällisenä Gear VR -virtuaalilasit (koskee ennakkotiluksia valituissa kanavissa 22.2-10.3).

Samsung Galaxy S7
HINTALUOKKA 750 euroa
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ Android 6.0 Marshmallow
SUORITIN Exynos 8890, 2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad, Octacore
MUISTI 4 gigatavua LPDDR4
TALLENNUSTILA 32 gigatavua, tuki mirco sd -korteille 200 gigatavuun saakka
NÄYTTÖ 5.1 tuumaa, 2560 x 1440 (qhd), 577 ppi, super amoled
AKKU 3000 mAh,
LATAUS langaton lataus (qi, wpc, pma), pikalataus (langallinen ja langaton)
KAMERA 12 megapikseliä, f/1,7, dual pixel; edessä 5 megapikseliä, f/1,7
YHTEYSOMINAISUUKSIA wlan 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), mimo mobile hotspot, bluetooth v4.2 le, ant+, usb 2.0 ja nfc
MUUTA IP68-suojaluokitus,Samsung Knox tietosuoja
MITAT JA PAINO 142,4 x 69,6 x 7,7 mm, 152 g
VÄRIT musta, valkoinen ja kulta

Samsung Galaxy S7 edge
HINTALUOKKA 850 euroa
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ Android 6.0 Marshmallow
SUORITIN Exynos 8890, 2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad, Octacore
MUISTI 4 gigatavua LPDDR4
TALLENNUSTILA 32 gigatavua, tuki mirco sd -korteille 200 gigatavuun saakka
NÄYTTÖ 5.5 tuumaa, 2560 x 1440 (qhd), 534 ppi, super amoled
AKKU 3600 mAh,
LATAUS langaton lataus (qi, wpc, pma), pikalataus (langallinen ja langaton)
KAMERA 12 megapikseliä, f/1,7, dual pixel; edessä 5 megapikseliä, f/1,7
YHTEYSOMINAISUUKSIA wlan 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), mimo mobile hotspot, bluetooth v4.2 le, ant+, usb 2.0 ja nfc
MUUTA IP68-suojaluokitus,Samsung Knox tietosuoja
MITAT JA PAINO 150,9 x 72,6 x 7,7 mm, 157 g
VÄRIT musta, valkoinen ja kulta

Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

03_Samsung_S7_taka

04_Samsung_S7_edge_taka