Kolme Sony Xperia X -älypuhelinta eri hintaluokkiin

Sony Mobile laajentaa Xperia -valikoimaansa Xperia X -älypuhelimilla. Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa esiteltiin tänään tekniikaltaan edistyneet lippulaivamallit Xperia X ja Xperia X Performance sekä keskihintaluokkaan sijoittuva Xperia XA.

01_Xperia_X_avausSonyn visio tulevaisuuden viestintätavoista sisältää runsaasti älykästä tekniikkaa. Sen näkee jo uudesta Xperia X -sarjasta, joka tulee täydentymään monenlaisilla älylaitteilla.

Yhteistä Sony Xperia X -sarjan kaikille malleille on muun muassa erittäin laadukkaaksi kehuttu kamera sekä uudenlainen muotoilu, jonka ansiosta puhelimet sopivat entistä paremmin käteen. Värivalikoima on sekin laajentunut rohkeisiin uusiin sävyihin.

Entistä parempia kameroita

Aiemmissa Xperia-malleissa kameroiden kuvanlaatu on jo pitkään saanut alan asiantuntijoiden kiitokset. Esimerkiksi Xperia Z5 -sarjan kamera on arvostetun DxOMark-testilaboratorion listan kärkisijoilla.

02_Xperia_X_Performance_tarkennusXperia X -mallien luvataan vievän kameratekniikan aivan uudelle tasolle. Alunperin Sonyn α-järjestelmäkameroille kehitetty ennakoiva hybridiautomaattitarkennus seuraa kohdetta kuva-alalla, ennakoi sen liikkeitä ja pitää kohteen tarkennettuna luotettavasti. Parannusta on siis luvassa etenkin toimintaa sisältäviin valokuviin.

Xperia X- ja Xperia X Performance -puhelinten kamerassa on tavallista kookkaampi takaa valaistu 1/2,3 tuuman ja peräti 23 megapikselin kenno. Myös etukameraa on uudistettu, ja siinä on nyt 13 megapikselin kenno sekä Sonyn älykäs automaattitila.

Sony Xperia XA:n 13 megapikselin takakamera sekä 8 megapikselin etukamera sisältävät nekin nopean automaattitarkennuksen.

Akku kestää pitkään

Xperia X -sarjan akussa riittää valmistajan mukaan virtaa jopa kahdeksi vuorokaudeksi. Lisäksi Sony on yhteistyössä Qnovon kanssa kehittänyt Xperia X- ja Xperia X Performance -puhelimiin niin sanotun mukautuvan latauksen. Sen ansiosta lataus on entistä älykkäämpää ja tehokkaampaa. Samalla akku kuormittuu vähemmän, jolloin sen käyttöikä pitenee.

Kaikkien Xperia X -sarjan mallien muotoilu on uudistettu yhteistyössä Sonyn Lundissa sekä Tokiossa sijaitsevien toimipisteiden kesken. Kaikissa malleissa on 5 tuuman näyttö.

Puhelimien koko, muoto ja materiaali on valittu sopimaan mukavasti käteen. Uusia muotoilullisia yksityiskohtia ovat pyöristetyt kulmat sekä pyöreämpi lasi. IP65/68-luokituksen mukainen Xperia X Performance on lisäksi vesi- ja pölytiivis.

Hinta ja saatavuus Suomessa

Sony Xperia X tulee myyntiin touko- ja kesäkuun vaihteessa noin 600 euron hintaan. Xperia XA:n vuoro on kesäkuussa, ja sen hintaluokka on noin 300. Noin 700 euroa maksava Xperia X Performance ehtii kauppoihin kesä- ja heinäkuun vaihteessa. Kaikki Xperia X:t ovat saatavilla valkoisena ja mustana sekä väreinä limekulta ja ruusukulta. Jokaiselle mallille on saatavana erilaisia, puhelimeen väreiltään yhteensopivia kuoria.

03_Xperia_X_mallit

Xperia XA
SUORITIN Mediatek Helio P10, 8-ytiminen ja 64-bittinen
MUISTI 2 gigatavua
TALLENNUSTILA 16 gigatavua, tuki mirco sd -korteille 200 gigatavuun saakka
NÄYTTÖ 5 tuumaa, hd 720p
AKKU 2300 mAh, kesto jopa 2 vuorokautta
LATAUS 10 minuutin pikalatauksella 5,5 tuntia käyttöaikaa
KAMERA 13 megapikseliä, 1/3 tuumaa
YHTEYSOMINAISUUKSIA lte cat4, wlan, nfc, bluetooth 4.1
MITAT JA PAINO 143,6 x 66,8 x 7,9 mm, 138 g
VÄRIT musta, valkoinen, limekulta, ruusukulta

Xperia X
SUORITIN Qualcomm Snapdragon 650, 6-ytiminen ja 64-bittinen
MUISTI 3 gigatavua
TALLENNUSTILA 32 gigatavua, tuki mirco sd -korteille 200 gigatavuun saakka
NÄYTTÖ 5 tuumaa, full hd 1820p
AKKU 2620 mAh, kesto jopa 2 vuorokautta
LATAUS 10 minuutin pikalatauksella 5,5 tuntia käyttöaikaa
KAMERA 23 megapikseliä, 1/2,3 tuumaa
YHTEYSOMINAISUUKSIA lte cat6, wlan, nfc, bluetooth 4.2
MUUTA sormenjälkitunnistin
MITAT JA PAINO 143 x 69 x 7,9 mm, 156 g
VÄRIT musta, valkoinen, limekulta, ruusukulta

Xperia X Performance
SUORITIN Qualcomm Snapdragon 820, 4-ytiminen ja 64-bittinen
MUISTI 3 gigatavua
TALLENNUSTILA 32 gigatavua, tuki mirco sd -korteille 200 gigatavuun saakka
NÄYTTÖ 5 tuumaa, full hd 1820p
AKKU 2700 mAh, kesto jopa 2 vuorokautta
LATAUS 10 minuutin pikalatauksella 5,5 tuntia käyttöaikaa
KAMERA 23 megapikseliä, 1/2,3 tuumaa
YHTEYSOMINAISUUKSIA lte cat9, wlan, nfc, bluetooth 4.2
MUUTA roiskevesitiivis, sormenjälkitunnistin
MITAT JA PAINO 143,7 x 70,4 x 8,7 mm, 165 g
VÄRIT musta, valkoinen, limekulta, ruusukulta

04_Xperia_XA_etu