Musiikkia koko kotiin langattomilla Panasonic-kaiuttimilla

Panasonic julkisti tänään uusia kaiuttimia langattomaan All-monihuonejärjestelmäänsä sekä kytkettäväksi älypuhelimeen tai tietokoneeseen bluetooth-yhteydellä. Kaiuttimista pienin mahtuu yöpöydälle ja suurin seisoo lattialla.

01_Panasonic_ALL9_Panasonic All -monihuonekaiuttimet perustuvat Qualcomm-piirivalmistajan AllPlay-tekniikkaan. Ne hyödyntävät wlan-kotiverkkoa, johon eri puolille asuntoa sijoitetut kaiuttimet kytkeytyvät helposti ja luotettavasti. Järjestelmää hallitaan älypuhelimeen tai tablettiin ladattavalla ilmaisella Panasonic Music Streaming App -sovelluksella. Sovelluksen kautta kaiuttimiin saa musiikkia mobiililaitteen omasta muistista ja muun muassa Spotify-suoratoistopalvelusta.

Panasonic SC-ALL09 sisältää kaksi diskanttia, kaksi basso/keskiäänistä ja tehokkaan subwooferin. Mustalla tai valkoisella metalliverkolla viimeistellyn kaiuttimen voi sijoittaa joko tasolle tai seinälle. Laite toistaa aac- ja mp3-musiikkia sekä häviöttömästi pakattuja ja pakkaamattomia alac-, flac- ja wav-äänitiedostoja.

02_Panasonic_ALL7Panasonic SC-ALL07 sopii litteän muotoilunsa ansiosta hyvin esimerkiksi kirjahyllyyn. Väriksi voi valita mustan tai valkoisen. Langattomien yhteyksien lisäksi musiikin saa kuuluviin usb-liitännän kautta, radiosta sekä cd-levyltä.

Sisäiseen 4 gigatavun muistiin voi tallentaa viiden cd-levyn musiikin pakkaamattomassa wav-formaatissa tai jopa 25 cd-levyllistä mp3-musiikkia. Kaiutin toistaa myös korkean erottelun flac- ja wav-äänitiedostoja 24 bitin tarkkuudella ja 192 kHz:n näytetaajuudella. Diskanttielementin kerrotaan yltävän jopa 50 kHz:n ultraäänitaajuuksiin.

03_Panasonic_ALL6Panasonic SC-ALL06 tukee samoja musiikkitiedostoja kuin SC-ALL09. Kaiutin sisältää kaksi diskanttielementtiä ja kaksi refleksikoteloon sijoitettua bassoa. Kapean ja korkean muodon taustalla on mahdollisuus kytkeä kaksi SC-ALL06-kaiutinta stereopariksi. Yksittäinen kaiutin toimii silti osana All-monihuonejärjestelmää.

04_Panasonic_UA7Panasonic SC-UA7 on lattialla seisova järeä kaiutin, johon musiikin saa suoraan bluetooth-yhteydellä älypuhelimesta tai tietokoneesta. Sisäänrakennetun subwooferin bassotoisto riittää toimintaelokuvan katseluun tai vaikka kotidiskoon. Diskantti- ja keskiäänielementit on sijoitettu kaiuttimen kolmelle sivuille, jolloin ne levittävät äänen tasaisesti koko huoneeseen.

Älypuhelimeen ladattavan sovellus siirtää musiikin kaiuttimeen langattomasti bluetooth-yhteydellä. Sen avulla voi myös säätää äänenvoimakkuutta, käynnistää ja pysäyttää soiton sekä valita taajuuskorjaimen esiasetuksia. Kaiuttimessa on kaksi usb-liitintä sekä muisti, johon mahtuu jopa tuhat sävelmää. Television äänen saa kuuluviin optisen digitaalitulon kautta.

05_Panasonic_RS52Panasonic SC-RS522 toimii bluetooth-yhteydellä, mutta se sisältää myös cd-soittimen sekä 4 gigatavun muistin, johon voi tallentaa jopa 25 cd-levyllistä mp3-musiikkia. Viiden wav-tiedostoina tallennetun cd-levyn musiikin voi poimia kuunneltavaksi suoraan pikavalintapainikkeista. Kaiutin sisältää kaksi koko äänialueen elementtiä.

Tänään esiteltyjen uusien kaiuttimien hinnat ja tuloajat ilmoitetaan myöhemmin.