Kuva&Kamera Helsingin Messukeskuksessa 4.-6. maaliskuuta

Kuva&Kamera on myynti- koulutus- ja näyttelytapahtuma kuvauksen harrastajille ja ammatikseen kuvaaville. Tarjolla on edustava kattaus niin laitteita kuin valokuviakin. Viidessä ohjelmatilassa ja näytteilleasettajien osastoilla nähdään myös runsaasti innostavia esityksiä.

01_Kuvakamera_NikonNäyttelyistä suurunta huomiota saanee Fotofinlandia-kilpailun finalistien kuvista poimittu kokonaisuus, joka on esillä Kuva&Kamera-messujen näyttelyssä, Finnfoto Galleriassa. Vuoden 2016 Fotofinlandia-palkinto luovutetaan perjantaina 4.3. kello 12:00 Kuva & Kameran Docendo-lavalla.

Suomen Kameraseurojen liiton näyttelyssä esitellään kansainvälisissä kilpailussa menestyneitä otoksia. Arman Alizad on puolestaan koonnut matkakuvistaan näyttelyn Viimeisellä Ristiretkellä. Arman kertoo näyttelystään Docendo-lavalla sunnuntaina kello 11:40. Näyttelyn teokset ovat myytävänä, ja kertyneet varat ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Luentoja ja työpajoja

Luennoista mainittakoon sunnuntain kello 11:00 aloittava Matkakuvaus – Muutakin kuin turistikuvia, jonka pitää Matti Sulanto. Jarkko Viljanen kertoo sunnuntaina 14:20 siitä, miten vanhat valokuvat saadaan talteen. Makrokuvauksesta kiinnostuneiden kannattaa puolestaan suunnistaa kuuntelemaan Jukka Lehtosta lauantaina kello 11:10.

Nikon ja Epson järjestävät yhdessä workshopin, jossa alan harrastajat pääsevät kurkistamaan studiotyöskentelyn maailmaan ja näkemään, miten henkilökuva muuttuu laukaisusta kuvaksi. Oppaina häärivät suomalaiset henkilökuvauksen ammattilaiset.

Vuoden muotokuvaajana ja mestarina palkittu Krister Löfroth esittelee miten valaistus vaikuttaa kasvokuvaan. Muun muassa mainoskuvistaan palkittu Seilo Ristimäki järjestää sporttisen kuvaustuokion fitness-malli Mimosan kanssa ja antaa ohjeita kuvien skannaamiseen sekä piirtopöydän käyttöön. Muotokuvaaja Mitja Kortepuron aiheena on puolestaan Lapsikuva pehmeällä valolla.

Kameroita ja objektiiveja

Nikon tuo Kuva&Kamera-messuille maistiaiset uusimmista järjestelmäkameroistaan Nikon D500 ja Nikon D5. Sonyn osastolla esillä ovat odotetut G-sarjan objektiivit sekä pieni mutta pippurinen järjestelmäkamera Sony α6300, joka tallentaa myös 4k ultra hd -videoita.

Tarkemmat tiedot näytteilleasettajista, tapahtumista ja valokuvanäyttelyistä aikatauluineen löytää sivustolta www.kuvamessut.com.

02_KuvaKamera_Sony