Taste of Helsinki -festivaali Kansalaistorin puistossa 16.–19. kesäkuuta

Taste of Helsinki on hyvään ruokaan ja viiniin keskittyvä gourmet-festivaali. Maisteluun sopivasta menusta vastaavat kymmenen huippuravintolaa, joista jokainen tarjoaa tapahtumassa alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan ja nimikkoannoksen. Suuri osa annoksista maksaa 5–6 euroa kappale.

01_Taste_of_Helsinki-2016_avausTaste of Helsinki kutsuu tutustumaan korkeatasoiseen ravintolakattaukseen kohtuuhinnalla keskellä kesäistä kaupunkia Musiikkitalon naapurissa sijaitsevassa Kansalaistorin puistossa. Luvassa on myös ohjelmaa kokkikoulusta viinimaistiaisiin sekä Suomen ja Ruotsin väliseen kokkimaaotteluun.

Huiput kohtaavat

Kymmenen Taste of Helsinki -tapahtumaan osallistuvan ravintolan joukosta löytää sekä tuttuja että uusia nimiä fine dining -mestareista maan suosituimpiin bistroihin. Tuttuja aiemmilta vuosilta ovat Pastor, Sinne, Ask, Bistro O mat ja Muru. Uusina tulokkaina nähdään Kolmon3n, Toca, tamperelainen Hella & Huone, uusi kasvisruokaan keskittynyt Grön sekä tallinnalainen Ö, joka ensimmäisenä ravintolana saapuu festivaaleille Suomen ulkopuolelta.

Ruoan seuraksi tapahtumasta löytää tänä vuonna entistäkin laajemman valikoiman viinejä, samppanjaa ja olutta. Uusi viinipaviljonki The Taste Wine Pavilion tarjoaa viiden maahantuojan voimin valikoiman laadukkaita viinejä, jotka sopivat ravintoloiden menuihin. Pohjoismaiden vanhin panimo Sinebrychoff tuo tapahtumaan House of Beers -valikoimansa. Aperol Barista saa klassikkoaperitiiveja, ja kahvitarjoilun hoitaa Johan & Nyström. Samppanjakuplista vastaa tänäkin vuonna André Clouet.

Kaksipäiväinen kokkimaaottelu

Taste of Helsinki saa jälleen kunnian isännöidä Suomen ja Ruotsin kokkimaajoukkueiden kohtaamista. Suomi on voittanut kaksi edellistä maaottelua, ja nyt nähdään kuin käy kolmannessa kisassa.

Kokkimaaottelu alkaa Taste of Helsinki -festivaalin avauspäivänä, eli torstaina 16. kesäkuuta, jolloin joukkueet käyvät ostoksilla Stockmann Herkussa ja laativat kolmen ruokalajin menunsa. Kisa avataan saman tien kello 18:00 alkuruokien valmistuksella.

Perjantaina 17.6. kello 12:00 on vuorossa pääruoka ja samana iltana kello 18:00 alkaen päästään jälkiruokaan. Tulokset julkistetaan myöhemmin perjantai-iltana. Kummankin joukkueen kolme annosta arvotaan myös yleisön maisteltaviksi.

– Tällä kertaa joukkueille annetaan rajallinen budjetti per ruokalaji. Kokkien on mietittävä tarkasti mitä tekevät ja käytettävä laskinta jo Stockmannilla, kertoo Suomen joukkueenjohtaja Tapio Laine uudistuksesta.

– Sen lisäksi, että annamme määrätyt rajat raaka-ainekuluille, tarkistamme hävikin, hygienian, työn organisoinnin, raaka-aineiden käsittelyn, tekniikan sekä ruoanvalmistuksen kokonaisuutena. Sadasta pisteestä 60 tulee mausta ja 40 keittiötyöskentelystä, hygieniasta sekä yleisilmeestä – farkuissa ei pärjää näissä kisoissa!

Kilpailu käydään Taste Theaterissa, missä joukkueiden käytössä ovat Suomen maajoukkueen yhteistyökumppanin Electroluxin uusimmat koneet. Electrolux on myös koko Taste of Helsinki -tapahtuman pääyhteistyökumppani.

Lisätietoja löytää Taste of Helsinki -sivustolta. Sen kautta pääsee myös ostamaan lippuja festivaalin tapahtumiin. Kannattaa pitää kiirettä, sillä osa tapahtumista on jo myyty loppuun.

02_Taste_of_Helsinki_annos