Valovoimainen Zeiss-normaaliobjektiivi Sonyn E-järjestelmäkameroihin

Kinokoon kennolla varustetut Sonyn peilittömät järjestelmäkamerat kiinnostavat monia vaativia harrastajia ja ammattilaisia. Niihin sopivia E-kiinnityksellä varustettuja objektiivejakin on vähitellen tarjolla kattava valikoima. Heinäkuussa saataville tulee uusi 50 mm:n Zeiss-normaaliobjektiivi, jonka valovoima on f/1,4.

01_Zeiss_50_mm_F14_avausZeiss Planar T FE 50mm F1.4 ZA -objektiivin kontrasti ja erottelu ovat valmistajan mukaan huippuluokkaa koko kuva-alalla sekä kaikilla aukkoarvoilla. Optiseen rakenteeseen sisältyy AA- (Advanced Aspherical) ja ED-lasisia (Extra-low Dispersion) linssielementtejä, joiden luvataan vähentävän sekä pallopoikkeamaa että kromaattista aberraatiota. Heijastuksia minimoidaan Zeiss T -pinnoitteella, ja Planar-rakenne pitää vääristymät kurissa.

Erinomainen f/1,4-valovoima auttaa hallitsemaan kuvan terävyysaluetta sekä saamaan parempia kuvia niukassakin valossa. Hyvä valovoima ja 11 lamellin himmennin tuovat valokuviin ja videoihin kauniinpehmeän taustan. Aukkoa pystyy säätämään renkaasta, jonka toimintatila (on/off) valitaan kytkimestä. Myös automaatti- ja käsintarkennukselle on oma kytkin.

Tarkennusautomatiikan luvataan toimivan nopeasti sekä täsmällisesti ja videota kuvattaessa myös hiljaisesti sekä sujuvasti. Objektiivi on sääsuojattu.

Zeiss Planar T FE 50mm F1.4 ZA tulee kauppoihin heinäkuussa noin 1850 euron hintaan. Lisätietoja E-tyypin kiinnityksellä varustettuihin Sonyn järjestelmäkameroihin saatavista Sony- ja Zeiss-objektiiveista löytää Sonyn suomenkielisiltä kotisivuilta.

02_Zeiss_50_mm_F14_sivu