Radio-ohjattua salamakuvausta Sonyn järjestelmäkameroilla

Yhä useammat harrastajakuvaajatkin ovat löytäneet monisalamakuvauksen mahdollisuudet. Sonyn järjestelmäkameroihin ja ulkoisiin salamalaitteisiin saa nyt uuden radio-ohjattavan valaisinjärjestelmän, jonka kantomatkaksi luvataan 30 metriä.

02_Sony_FA-WRC1M_avausAmmattilaisille ja harrastajille tehty järjestelmä koostuu langattomasta radio-ohjaimesta FA-WRC1M ja langattomasta vastaanottimesta FA-WRR1. Laitteisto kulkee joustavasti mukana, mikä tekee siitä ihanteellisen esimerkiksi hääkuvauksiin, mutta yhtä hyvin kaikkialle, missä vaaditaan studiomaisia kuvia vaihtelevissa olosuhteissa.

Sonyn uuden ohjausjärjestelmän kautta voi hallita yhteensä 15 erillistä salamaa viiden salaman ryhmissä. Se antaa kuvaajalle vapauden monenlaisten asetelmien toteuttamiseen. Järjestelmä toimii tiloissa TTL-, Manual- tai Group.

Sony FA-WRC1M -radio-ohjain maksaa 440 euroa ja FA-WRR1 -radiovastaanotin 250 euroa, ja niitä odotetaan myyntiin elokuussa. Lisätietoja Sonyn kauko-ohjattavasta valaisinjärjestelmästä ja salamakuvauksesta löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

03_Sony_FA-WRC1M_taka