Entistä itsenäisemmin toimiva älykello Samsung Gear S3

Samsung esitteli Berliinin IFA-messuilla uuden Gear S3 -älykellon. Se yhdistää uusimman mobiilitekniikan, ip68-luokan vesi- ja pölytiiviyden ja integroidun gps-paikannuksen pelkistettyyn muotoiluun, joka on saanut vaikutteita edellisten sukupolvien huippukelloista.

02_Samsung_Gear_S3_frontierSamsung Gear S3 tulee myyntiin kahtena eri mallina: Frontier ja Classic. Urheilullisempi Frontier- on suunniteltu aktiiviseen elämäntyyliin, niin työssä kuin vapaa-aikanakin.

Gear S3 Classic on puolestaan minimalistisen hienostunut. Sen suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota yksityiskohtiin, joiden on tarkoitus luoda tunnelmaa ikonisten huippukellojen ylellisyydestä. Gear S3 Classic on yhteensopiva saatavilla olevien kellorannekkeiden kanssa, mikä antaa mahdollisuuden räätälöidä sitä omaan tyyliin sopivaksi.

Toimii itsenäisesti

Samsung Gear S3 tulee entistä paremmin toimeen omillaan. Siinä on sisäänrakennettu gps, kaiutin ja mikrofoni sekä 4 gigatavua tallennustilaa. Näillä eväillä S3 mahdollistaa esimerkiksi puheluihin vastaamisen sekä sen, että omaa musiikkia voi tallentaa suoraan kelloon.

Kello tukee bluetooth low energy -siirtoa, ja akun luvataan riittävän peräti 4–5 päiväksi. Toimintoja pystyy kylmän tullen käyttämään myös hansikkaat kädessä.

Gear S3 suunniteltiin yhteistyössä sveitsiläisen kellosuunnittelija Yvan Arpan kanssa. Vesi- ja pölytiiveyden kattava ip68-suojaluokitus varmistaa, että kello sopii käytettäväksi kaikenlaisissa sääolosuhteissa.

Gear S3 on myös ensimmäinen Corning Gorilla Glass SR+ -lasilla varustettu laite, mikä pienentää riskiä kellotaulun rikkoontumisesta ja naarmuuntumisesta.

Kellotaulu aina näkyvissä

Always on display (aod) super amoled -näytön ansiosta kellotaulu pystytään näyttämään ruudulla aina, sen sijaan, että se olisi täysin pimeässä lepotilassa. Gear S3:ssä on pyöreä kellotaulu, ja laitetta voi ohjata kosketuksella tai pyörivällä kellonkehällä. Nyt myös soittoihin ja ilmoituksiin voi vastata helposti koskematta kellotauluun.

03_Samsung_Gear_S3_classic

Kummatkin Samsung Gear S3 -mallit maksavat noin 400 euroa. Suomen myyntiintulopäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Samsung Gear S3
HINTA 400 euroa, saatavuus ilmoitetaan myöhemmin
NÄYTTÖ 1,3 tuumaa, pyöreä, super amoled, 360 x 360, 278 ppi
NÄYTÖN LASI Corning Gorilla Glass SR+
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ OS Tizen Wearables 2.3.2
LAITTEISTOVAATIMUKSET Android 4.4 tai uudemmat, vähintään 1,5 Gt ram-muistia.
SUORITIN 1,0 GHz:n dual core
MUISTI 768 Mt ram
TALLENNUSTILA 4 Gt
YHTEYSOMINAISUUDET 3g/lte, bluetooth 4.2 lte, wi-fi b/g/n, nfc, mst, gps/Glonass
ANTURIT kiihtyvyysmittari, gyroskooppi, sykemittari, valoisuusmittari
AKKUKESTO 4-5 päivää, 380 mAh akku, langaton lataus (wpc)
MITAT 46 x 49 x 12,9 mm
PAINO 62 g (S3 Frontier), 57 grammaa (S3 Classic)
LISÄTIEDOT valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta

05_Samsung_Gear_S3_classic_hihna

04_Samsung_Gear_ S3_frontier_taka