Älykotia hallitaan kätevästi jääkaapin ovesta

Samsung ilmoitti Berliinin IFA-messuilla tuovansa Family Hub -jääkaappipakastimensa myyntiin myös Euroopassa. Jääkaapin ovessa on 21,5 tuuman näyttö, jonka kautta voi hoitaa yllättävän monia arkisia asioita.

02_IFA_2106_Raine_Lindqvist_uusiKun esineet ja kodintekniikka viedään enenevässä määrin internetiin, kokonaisuutta pitää pystyä hallitsemaan helposti ja luontevasti. Samsungin Family Hub -järjestelmässä se onnistuu vaikka jääkaapin ovessa olevasta kosketusnäytöstä.

Näytön avulla pääsee käsiksi kaikkiin järjestelmään kytkettyihin laitteisiin. Esimerkiksi pesukoneen, lieden tai vaikka robotti-imurin toimintatilan tarkistaminen, ilmoitus pesuohjelman päättymisestä tai pyyntö keittiön lattian imuroinnista onnistuvat kaikki jääkaapin näytöltä.

Näyttöön saa myös olohuoneen television toistamaa ohjelmaa, ja sen kautta voi selata nettiä, tehdä verkko-ostoksia ja laatia kauppareissulle ostoslistan. Lista siirtyy tietenkin automaattisesti älypuhelimeen.

Kaapin sisällä on kolme kameraa, jotka nappaavat sisällöstä kuvan aina, kun ovi suljetaan. Kuvia pääsee selaamaan älypuhelimen kautta missä vain, jolloin jääkaapin sisällön voi tarkistaa kauppareissun aikana.

Oven yläreunassa on kaiutin, jonka kautta saadaan kuuluviin tv-ääni tai vaikka tabletista toistettava musiikki. Systeemiin voi liittää myös Samsungin langattoman kaiuttimen, josta musiikkia kelpaa kuunnella vaikka kokkailun lomassa.

Jääkaappi on muutenkin teknisesti huippuluokkaa, ja se on varustettu Twin Cooling Plus- sekä Chef Cooling –jäähdytystekniikoilla. Niillä maksimoidaan ruoan säilyminen ja minimoidaan ruokahävikki.

– Samsung Family Hub -jääkaappipakastinta odotetaan Suomeen vuoden 2017 alkupuolella. Hinta asettuu alustavien arvioiden mukaan 3500 euron tietämiin, lupailee tuotetta esitellyt Raine Lindqvist.

03_IFA_Samsung_jääkaappi_FB