Dyson hallitsee ilmavirtaukset niin pölynimurissa kuin hiustenkuivaajassakin

Dyson on laajentanut tuotevalikoimaansa imureista ja lavattomista tuulettimista hiustenkuivaajiin. Berliinin IFA-messuilla esitelty SuperSonic kuivaa hiukset kauniin kiiltäviksi nopeasti ja ilman lämpövaurioita.

02_dyson_supersonic_avausSuperSonic liikuttaa ilmaa samaan tapaan kuin Dysonin tuulettimet. Ilma saadaan virtamaan kahvaan sijoitetun 27 mm leveän moottorin voimin, ja vaikka moottori on hyvin pieni, sen kerrotaan liikuttavan ilmaa 13 litraa sekunnissa. Ilman lapoja toimivista tuulettimista tuttu Air Multiplier -tekniikkaa nostaa virtauksen 43 litraan sekunnissa,

Digitaalisesti ohjatun moottorin ja 20 kertaa sekunnissa tehtävän lämpötilamittauksen ansiosta hiukset eivät altistu lämpövaurioille ja säilyttävät luonnollisen kiiltonsa. SuperSonic tarjoaa neljä lämpötila-asetusta välillä 28–100 astetta ja kolme nopeusasetusta pikakuivauksesta muotoiluun.

Pienen moottorin ja ilman pyöriviä lapoja toimivan rakenteen ansiosta kuivaimen painopiste on saatu varteen, eli lähelle kättä. Lisäosat kiinnittyvät kuivaimeen magneetilla. Laite painaa 659 grammaa, ja siinä on 2,7 metrin virtajohto.

03_dyson_supersonicDyson SuperSonic -hiustenkuivaajaa odotetaan Suomeen jouluksi. Hinta asettuu 400 euron tietämiin, kertoo Simo Salovaara Suomen Sähkötuonti Oy:stä.

Varsi-imurin viimeisin versio

Dyson V8 on valmistajansa tähän mennessä tehokkain, monipuolisin ja akkukestoltaan paras varsi-imuri. Uusi akku mahdollistaa jopa 40 minuutin imuroinnin yhdellä latauksella. Lukema on mitattu normaaliteholla, joka nimensä mukaisesti riittää tavanomaiseen imurointiin. Täystehoa tarvitaan vain hetkittäin erityisen hankalien kohteiden puhdistamiseen. Täydellä teholla akku riittää 7 minuutiksi.

lferris

05_dyson_v8_suoravetosuulake

Omalla moottorilla varustettu suoravetosuulake pyörittää nailonharjaksia syvällä maton sisällä. Rullasuulake taas auttaa siivoamaan isommat roskat, kuten murot tai pikkukivet. Mukana tulee lisäksi miniturbiinisuulake huonekalujen ja auton sisustan puhdistukseen. Suulakkeet säilytetään seinätelineessä, jossa imurin voi myös ladata.

Moottorin Hepa-suodatin varmistaa puhtaan poistoilman, ja uusi tyhjennysmekanismi työntää pölyn säiliöstä yhdellä painalluksella. Suodatin on pestävä, eikä pölypusseja tarvita. Pölysäiliön tilavuus on 0,54 litraa.

06_dyson_v8_katonrajassa

Imuri painaa vain 2,61 kiloa, ja koska moottori ja pölysäiliö sijaitsevat käsikahvan vieressä, myös ylhäällä sijaitsevat kohteet on helppo puhdistaa. Kun varren irrottaa, V8 toimii kätevänä ja tehokkaana rikkaimurina. Pieni mutta kätevä yksityiskohta on se, että suulakkeiden ja varren lukituspainikkeet sijaitsevat aina irti lähtevän osan puolella.

Polykarbonaatista ja abs-muovista valmistettua imuria kehutaan erittäin kestäväksi, ja sille myönnetään kahden vuoden takuu. Dyson V8 imuria myyvät Suomessa tällä hetkellä Hobby Hall ja Verkkokauppa.com. Hinta on noin 630 euroa.

Lippulaivamallin V8 lisäksi Dysonin messuosastolla oli esillä laaja valikoima sekä johdollisia imureita että varsi-imureita – ja puhisipa vastaan myös Dyson 360 Eye -robotti-imuri, jota ei ole vielä saatavilla Suomesta.

07_dyson_v8_lastenhuoneessa