Yle Areena tuli Apple TV -mediatoistimeen

Apple TV tuo suoratoistopalvelut, nettisisällöt, pelit sekä omat valokuvat ja videot kätevästi vanhaankin televisioon. Tänään ohjelmatarjontaan liittyi myös monien kaipaama Yle Areena.

02_appletv_4g_areena_avausYle Areena -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Apple TV:n omasta sovelluskaupasta. Se toimii yhdessä uusimman, eli neljännen sukupolven Apple TV -laitteen kanssa. Sovellus tarjoaa katsottavaksi kaiken Areenassa julkaistavan videosisällön. Tähän kuuluvat myös tv-kanavien lähetykset ja vain Areenassa lähetettävät live-lähetykset.

Yle Areenan Apple TV -sovellus on ensimmäinen äly-tv- ja pelikonsolilaitteissa toimiva niin sanottu big screen -sovellus, johon voi kirjautua Yle Tunnuksella. Kirjautumisen jälkeen on mahdollista esimerkiksi jatkaa aiemmin mobiililaitteella katsotun ohjelman katselua lopetuskohdasta ja lisätä ohjelmia omaan suosikkilistaansa. Uutuutena sovelluksessa on katsottavan ohjelmasarjan seuraavan jakson automaattinen käynnistys.

Apple TV:n Areena-sovellus on tehty Ylen ja ruotsalaisen Accedo-yhtiön yhteistyönä.

Apple TV -sovelluksen lisäksi tulossa ovat uudet versiot Areena-sovelluksista Samsungin ja LG:n äly-tv-laitteille sekä PlayStation-pelikonsoleille. Uuden käyttöliittymän lisäksi sovelluksiin tuodaan Yle Tunnus sekä mahdollisuus katsoa Ylen tv-kanavia sovelluksen kautta. Uudet versiot pyritään tuomaan valmistajakohtaisiin sovelluskauppoihin syksyn aikana.

Mikä on Apple TV?

Apple TV on niin sanottu mediatoistin, joka kytketään television hdmi-liittimeen. Laitetta hallitaan kaukosäätimellä, ja siihen ladataan sovelluksia samaan tapaa kuin älypuhelimeen tai tablettiin – erotuksena kuitenkin se, että näyttönä toimii iso tv-ruutu.

Sovelluskaupasta voi ladata pelejä ja suoratoistopalvelujen sovelluksia, kuten Hbo, Netflix, Viaplay ja Spotify, eikä sosiaalista mediaakaan ole unohdettu. Tänään joukkoon liittyi vielä Yle Areena. Apple TV tuo myös omat valokuvat ja videot tv-ruudulle helposti Applen iCloud-pilvipalvelusta.

Apple TV -laitteista on saatavana kaksi versiota. Pienempi 16 gigatavun versio riittänee useimmille, mutta jos pelejä haluaa ladata runsaasti, kannattaa harkita 64 gigatavun mallia. Hinnat ovat vastaavasti 180 ja 230 euroa. Lisätietoja Apple TV:stä löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

03_appletv-4g