Gorenje erottuu edukseen muotoilun keinoin

Gorenje-kodinkoneissa huomio kiinnittyy ensimmäisenä muotoiluun. Usein siitä vastaavat maailmankuulut designerit, mutta Gorenjella on toki omakin muotoilustudio. Kauniisiin kuoriin mahtuu monia teknisiä innovaatioita.

02_ifa_2016_gorenje_oraitoYksi Gorenjen tuotelinjoista on virtaviivainen ja puhtaan valkoinen Ora-Ïto Collection. Sen ideana on tuoda kauniisti muotoiltuja, mutta silti kohtuuhintaisia kodinkoneita laajalle ja modernia tekniikkaa arvostavalle asiakaskunnalle. Ranskalaisen Ora-Ïton muotoilemia kodinkoneita saa sekä mustana että puhtaan valkoisina.

03_ifa_2016_gorenje_pienkoneet

Ruoanvalmistukseen tarvittavat pienkoneet ovat Gorenjen uusin aluevaltaus. Valkoinen väritys ja Ora-Ïton linjakas muotoilu erottuvat edukseen massasta. Pienkoneiden mallisto ja Suomeen tulo olivat vielä avoinna syyskuun alussa pidetyillä IFA-messuilla.

04_ifa_2016_gorenje_valkoinen_induktiotaso

Mikä sopisikaan valoisaan ja valkoiseen keittiöön paremmin kuin Gorenjen valkoinen keittotaso!

05_ifa_2016_gorenje_vitalight

Gorenjen kylmälaitteissa ruoan säilyvyyttä parantavat tehokas ilmankierto ja sopivaan lämpötilaan jäähdytetyt lokerot lihatuotteille sekä kasviksille ja hedelmille. Harvemmin nähtyjä ratkaisuja ovat hajuja poistava ionisaattori ja kasvisten säilyvyyttä edistävä VitaLight-valaistus. Monipuolisimmat kaapit oppivat jopa sen, milloin niiden ovi yleensä avataan. Siksi ne osaavat varautua lämpötilan nousuun tehostamalla jäähdytystä tarpeelliseksi katsominaan ajankohtina.

06_ifa_2016_gorenje_asko_liesituuletin

Kodinkonevalmistaja Asko yhdistettiin slovenialaiseen Gorenje Group -konserniin vuonna 2010. Berliinin IFA-messuilla Askon osastolla nähtiin muun muassa energialuokkaan A++ yltävä, seinään kiinnitettävä ja 90 senttiä leveä liesituuletin, jossa ei tarvita lainkaan rasvasuodatinta. Kaikki rasva jää irrotettavaan keräimeen, jonka voi puhdistaa helposti astianpesukoneessa. Tuuletinta kehutaan hiljaiseksi, ja sen luvataan poistavan hajut 97-prosenttisesti.

07_ifa_2016_gorenje_sami_hyvonen_02

Asko merkki tunnetaan Suomessa parhaiten pyykin- ja astianpesukoneista. Euroopassa on tarjolla paljon muutakin, kuten tämä komea viinikaappi, jota meille esitteli Sami Hyvönen Gorenjelta.

08_ifa_2016_gorenje_bulli

Retro-mallit ovat tärkeä osa Gorenjen tuotepalettia. Niihin kuuluu myös Volkswagenin kanssa kehitetty jääkaappi, joka vie muistot legendaariseen VW Bulli -pikkubussiin. Jääkaapissa on kaksivärinen etupuoli ja suuri VW-logo – ja se todella muistuttaa hämmästyttävän paljon kuuluisaa nelipyöräistä esikuvaansa. Saatavana on perinteinen vaaleansininen tai bordeaux-punainen väri yhdistettynä samppanjanväriin.

Lisätietoja Gorenje-tuotteista löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.