Älykkäät Bosch-kodinkoneet tottelevat Home Connect -ohjausta

Astianpesukone, pyykinpesukone, kuivausrumpu, uuni, kahvinkeitin ja jääkaappi käynnistyvät puhelimeen ladatulla Bosch Home Connect -sovelluksella. Puhelimesta tai tabletista voi myös tarkistaa onko pyykki jo peseytynyt tai ruoka valmistunut. Sovellus osaa myös varoittaa vaikka auki jääneestä jääkaapin ovesta – ja tämä on vasta alkua.

02_ifa_2016_bosch_hc_avaus

Älykkäistä kodinkoneista ja kokonaisesta älykodista on puhuttu jo vuosikausia. Nyt älykkäät tuotteet alkavat olla valmiita ja ennen muuta sen hintaisia, että esimerkiksi kodinkoneita uusivan kannattaa niitä harkita. Bosch tuo vuonna 2017 myyntiin useita Home Connect -tuotteita, kuten pyykinpesukoneita, kuivaimia, uuneja, keittotasoja, pakastimia ja kahvinkeittimiä.

Hyvä esimerkki Home Connect tekniikasta ovat Boschin 8-sarjan uunit: ne kypsentävät ruoan automaattisesti älypuhelimen reseptikirjasta valitun ohjeen mukaan, kunhan vain raaka-aineet laittaa valmiiksi uuniin. Täysautomaattinen kahvikone osaa puolestaan valmistaa juuri sellaisen juoman, joka siltä Home Connect -sovelluksen valikoimista tilataan.

03_ifa_2016_bosch_arto_ilander

– Bosch Home Connect -jääkaapeissa on kaksi kameraa, joilla älypuhelimen näytölle saa tuoreen kuvan jääkaapin sisällöstä, niin hyllyiltä kuin ovestakin. Kaupassa kuvasta voi sitten tarkistaa mitä kaikkea ostoskärryihin pitää vielä kuormata. Tulevaisuudessa monet liikkeet tarttuvat varmasti Home Connect -tyyppisten järjestelmien mahdollisuuksiin, ja toimittavat esimerkiksi pesuaineet ja pölypussit ja miksei myös peruselintarvikkeet kotiin automaattisesti, arvioi Arto Ilander BSH-kodinkoneet Oy:stä.

04_ifa_2016_bosch_ostoksilla

Koska Bosch valmistaa paljon muutakin kuin keittiökoneita, Home Connect laajenee helposti kodin kattavaksi järjestelmäksi, jota tukevat monet muutkin laitevalmistajat ja palveluntarjoajat. Mukaan tulevat silloin esimerkiksi lämmitys, valaistus ja turvallisuus.

05_ifa_2016_bosch_puheohjaus_

Älypuhelimien ja taulutietokoneiden lisäksi Home Connect -laitteita ja koko järjestelmää voi ohjata eri laitteisiin sijoitetuilta kosketusnäytöiltä. Yksi hyvä paikka tällaiselle ohjauskeskukselle on jääkaapin ovi, mutta Bosch tutkii aktiivisesti myös uusia mahdollisuuksia, kuten puheohjausta. Puhekomentoja vastaanottaa sympaattisen näköinen Mykie.