Älykkäät Asko Connect Life -kodinkoneet surffaavat esineiden internetissä

Askon uudet uunit, jääkaapit, pesukoneet ja muut kodinkoneet saavat älyä ja yhteyksiä, jotka muuttavat tapamme suoriutua kotiaskareista. Koneet opastavat ruoan valmistuksessa niin uunissa kuin liedelläkin. Neuvoja saa myös ruoka-aineiden säilyttämiseen sekä vaatteiden oikeaan puhdistamiseen pesukoneessa ja kuivurissa.

02_asko_connect_life_avausAskon kodinkoneita valmistava Gorenje Group kehittää laitteidensa älykkyyttä ja verkko-ominaisuuksia Worldline Connected Living -palvelun avulla. Atoksen omistama Worldline auttaa yrityksiä tekemään esineiden internetissä toimivia tuotteita, joita ovat esimerkiksi verkottuneet ajoneuvot sekä älykkäisiin kaupunkeihin, rakennuksiin ja koteihin liittyvät sovellukset ja laitteet.

Asko Connect Life -kodinkoneita hallitaan tabletti- tai älypuhelinsovelluksella, ja esimerkiksi pesukone ja kuivausrumpu pystyvät keskustelemaan keskenään Connect Life -sovelluksen kautta. Sovellus sisältää myös satoja ruokareseptejä, joiden valmistamisessa sovellus ja uuni auttavat kokkia.

Ostoslistasta jälkiruokaan

Jos kotona järjestää illallisen esimerkiksi kuudelle henkilölle, sovelluksesta voi etsiä kolmen ruokalajin illallismenut. Menusta saadaan suoraan ostoslista kaupassa käyntiä varten. Sovellus ohjaa ruoan valmistuksessa, ja kun esimerkiksi pääruoka nostetaan uuniin, uuni ottaa yhdellä klikkauksella oikeat asetukset käyttöön ruokalajin valmistamiseksi.

03_asko_connect_life_reseptiUuni luonnollisesti kertoo, kun ruoka on valmis, minkä jälkeen sovellus opastaa jälkiruoan valmistuksessa. Älykäs liesituuletin poistaa käryt automaattisesti, ja sitä voi lisäksi pyytää raikastamaan huoneilman juhlien jälkeen.

Säästää vettä, pesuainetta ja aikaa

Pesukoneelle voi kertoa, kuinka likaista pyykki on. Jos vaatetta on pidetty vain kerran pari, kone käyttää vähemmän pesuainetta, vettä ja aikaa. Jos lasten vaatteissa on ulkoleikeissä syntyneitä ruohotahroja tai vaatteille pudonneiden maitotuotteiden jälkiä, niitä käsitellään tehokkaammin.

Koska pesukone ja kuivausrumpu ovat yhteydessä toisiinsa, kuivausrumpu tietää millaista pyykkiä pesukoneesta on tulossa. Näin se osaa valita sopivan kuivausohjelman automaattisesti.

Ensimmäiset Asko Connect Life -kodinkoneet tulevat Suomessa myyntiin ensi keväänä. Lisätietoja Asko-kodinkoneista löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

04_asko_connect_life_pyykki