Apple MacBook Pro sai lasipintaisen kosketusnäytön ja uudet liitännät

Viimeisin Apple MacBook Pro on saapunut kauppoihin 13 ja 15 tuuman kokoisena. Muissa paitsi edullisimmassa 13 tuuman versiossa on näppäimistöön upotettu Touch Bar -kosketusnäyttö, josta pystyy hallitsemaan esimerkiksi sovellusten avaintoimintoja. Liitännät päivittyivät Thunderbolt 3:ksi.

02_macbookpro_2016_avausTouch Bar -kosketusnäyttö tottelee multi touch -eleitä, ja sen kautta pääsee käsiksi usein tarvittaviin työkaluihin esimerkiksi valokuvia käsiteltäessä, videoita editoitaessa ja musiikkia tuotettaessa. Lisäksi Touch Bar tehostaa käyttöjärjestelmän hallintaa. Siinä on myös sormenjälkitunnistin kirjautumista ja maksupalveluja varten.

Kyljissä on kahdesta neljään usb-c-liittimin toteutettua Thunderbolt 3 -porttia, jotka siirtävät dataa peräti 40 gigabitin sekuntinopeudella. Monet lisälaitteet sisältävät edelleen esimerkiksi Thunderbolt 2-, a-tyypin usb 3.0- tai hdmi-liitäntöjä, jotka kytketään uuteen MacBook Prohon sovittimen avulla. Tätä varten Apple on laskenut usb-c-adaptereidensa hintoja.

Uuden MacBook Pron näyttö kattaa srgb:tä laajemman dci p3 -väriavaruuden, jota käytetään muun muassa digitaalisissa elokuvaprojektoreissa. Samaa väriavaruutta tukevat muun muassa iPad Pro, uusimmat iMac-tietokoneet sekä iPhone 7:n näyttö ja kamera.

MacBook Pro on tietenkin edeltäjäänsä tehokkaampi ja usb-c-liittimien ansiosta myös ohuempi. Kosketuslevy on entistä isompi ja näppäimet toimivat herkemmin.

Koneiden hinnat alkavat noin 1750 eurosta. Väriksi voi valita hopean tai tähtiharmaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

03_macbookpro_2016_lopetus