Tehokas Bosch OptiMUM -yleiskone on keittiön keskipiste

Bosch OptiMUMiin on koottu 60 vuoden kokemus yleiskoneiden valmistuksesta. Sensorien ohjaama automatiikka tunnistaa milloin esimerkiksi kermavaahto on valmista ja tuottaa juuri oikean koostumukseen niin hiivataikinaan kuin munanvalkuaiseenkin. Raaka-aineiden mittaaminen kulhoon onnistuu kätevästi sisäänrakennetun vaa’an avulla.

02_bosch_optimum_avausAlumiinirunkoinen Bosch OptiMUM on muotoiltu kapeaksi, jolloin keittiötasolle jää enemmän tilaa. Koska laite aukeaa suoraan ylös, sitä voi käyttää molemmilta sivuilta ja edestä. Tilaa säästää omalta osaltaan myös sisäänrakennettu vaaka, jonka ansiosta keittiövaakaa ei enää tarvita. Yleiskoneen vaaka punnitsee ainesosat viiden gramman välein aina viiteen kiloon saakka.

Tehoa ja tarkkuutta

Tehokas 1500 watin moottori ja taikinaa sivu ja korkeussuunnassa käsittelevä sekoitustapa täyttävät vaativankin leipojan toiveet. Suuressa 5,5 litran teräskulhossa on käsittelyn helpottamiseksi kaksi kädensijaa. Laitteen kapasiteetti riittää 3,5 kilon kakkutaikinalle tai 1,5 kilon hiivataikinalle.

04_bosch_optimum_yla

Sensoritoimintoon perustuvat automaattiohjelmat vatkaavat, kermavaahdon, valkuaisvaahdon tai hiivataikinan juuri oikeaan koostumukseen. Isompikin marenki onnistuu kätevästi, sillä laite vatkaa valkuaisvaahdon jopa 25 kananmunasta yhdellä kertaa. Ajastin pysäyttää koneen automaattisesti halutun ajan jälkeen. Maksimiaika on kolme tuntia.

Huippuluokan varustelu

Yleiskoneelta vaaditaan monikäyttöisyyttä, mutta samalla myös yksinkertaisuutta sekä käytön helppoutta. Bosch OptiMUMin mukana tulee muun muassa erikoismuotoiltu taikinakoukku, silikonireunuksella varustettu sekoitusvispilä, teräksinen pallovispilä sekä ThermoSafe-lasista valmistettu tehosekoitin, jonka kapasiteetti on 1,5 litraa. Kaikki lisäosat on värikoodattu, ja ne on helppo kiinnittää vastaavalla värillä merkittyyn kohtaan.

03_bosch_optimum_varusteetOptiMUM tunnistaa siihen kiinnitetyn vispilän, taikinakoukun tai taikinavispilän ja säätää maksiminopeuden jokaiselle osalle sopivaksi. Myös turvallisuudesta on huolehdittu, koska vartta ei voi nostaa ylös, mikäli laite on käynnissä. Virtajohto kelautuu sisään automaattisesti.

Vakiovarusteiden ohella OptiMUM-yleiskoneeseen saa monenlaisia lisätarvikkeita. Niiden avulla pystyy jauhamaan lihaa, valmistamaan pastaa, puristamaan mehua tai sekoittamaan smoothien otettavaksi aamulla mukaan töihin.

Bosch OptiMUM maksaa noin 1100 euroa. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

05_bosch_optimum_tehosekoitin