Wilfan vohvelikuppiraudalla syntyvät niin makeat kuin suolaisetkin herkut

Kansainvälistä vohvelipäivää vietetään lauantaina 25.3. Paras tapa juhlistaa vohvelipäivää on tietysti herkutella vohveleilla.

Wilfa Topit WBM-550W -vohvelikuppirauta paistaa kaksi vohvelikuppia kerrallaan muutamassa minuutissa. Kupit voi täyttää jäätelön, marjojen ja kermavaahdon sijaan myös suolaisilla täytteillä kuten kananmunilla ja pekonilla. Vohvelikuppiraudalla voi valmistaa myös tacokuoria.

Raudan monipuoliset mahdollisuudet avaavat ovet luovuuteen keittiössä niin täytteiden kuin taikinan suhteen. Hyväksi esimerkiksi käy alla oleva resepti gluteenittomiin vohvelikuppeihin vegaanilla bataatti-paputäytteellä.

Vohvelikuppiraudan teho on 550 wattia. Merkkivalo ilmoittaa, kun rauta on valmis paistoon. Kaksoispinnoitetut tarttumattomat paistopinnat on helppo pitää puhtaana. Virtajohdon voi kiertää pohjaan säilytystä varten.

Uuden Topit-vohvelikuppiraudan lisäksi Wilfan valikoimiin kuuluu useita laadukkaita vohvelirautoja. Niillä voi valmistaa perinteisiä vohveleita nopeasti, vaivattomasti ja ilman sotkua.

Wilfa Topit WBM-550W maksaa noin 50 euroa.

Vohvelikupit bataatti-paputäytteellä ja guacamolella

Noin 6 vohvelikuppia

Vohvelikupit:
2 luomukananmunaa
2 rkl koivusokeria
0,5 dl kookosöljyä, sulana (tai sulaa luomuvoita)
2 dl riisijauhoja
½ tl merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
1 rkl pizzamaustetta

Laita vohvelikuppirauta lämpenemään. Vatkaa kananmunat ja koivusokeri vaahdoksi (noin 1 minuutin ajan). Vatkaa joukkoon sula kookosöljy. Hämmennä sekaan lopuksi kuivat ainekset. Voitele vohvelikuppirauta kookosöljyllä.

Kun laitteessa palaa vihreä valo, lisää noin 1,5 rkl taikinaa yhteen kuppiin. Sulje kansi ja kiinnitä lukitusmekanismi. Paista vohvelikuppeja noin 3 minuutin ajan. Avaa kansi ja irrota kupit varovasti, esimerkiksi puisen voiveitsen avulla. Nosta kupit jäähtymään ja kovettumaan vadille ja valmista loput kupit samalla tapaa.

Kasaa kupit täyttämällä ne bataatti-papuseoksella ja guacamolella. Nypi pinnalle tuoreita korianterin lehtiä ja halkaise päälle yksi kirsikkatomaatti

Bataatti-paputäyte:
1 iso bataatti
1 sipuli
1 (400 g) tölkki purkkipapuja
1 (250 ml) tölkki kaurakermaa
hyppysellinen merisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
kasvisliemikuutio

Kuori bataatti ja leikkele se pieniksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja kuullota se pienessä määrässä öljyssä pannulla. Lisää bataattikuutiot, pavut ja kaurakerma. Lisää mausteet ja hauduta noin 15 minuuttia tai kunnes bataatti on pehmennyt.

Guacamole:
2 avokadoa
1 tomaatti
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 limen mehu
reilu kourallinen tuoretta korianteria
yrttisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
1 rkl kauracremefraichea

Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkele avokadon liha pieniksi kuutioiksi ja kaavi kulhoon. Paloittele tomaatti pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Silppua sipuli ja valkosipuli ja lisää kulhoon. Purista sekaan limen mehu. Silppua joukkoon tuoretta korianteria. Lisää suolaa ja mustapippuria. Lusikoi sekaan kauracremefraichea ja hämmennä sekaisin.