Sony kertoi ensimmäisten oled-televisioidensa hinnat – saatavilla toukokuussa

Tammikuussa julkistettu Sony Bravia A1 toistaa kuvan erittäin ohuella oled-paneelilla, joka on samalla kaiutin. Isompi 65-tuumainen maksaa 6000 ja 55-tuumainen 4500 euroa. Molemmat tulevat kauppoihin toukokuun alussa.

Koska ohut oled-paneeli toimii ilman erillistä taustavaloa, se saadaan värähtelemään sähköisen äänisignaalin tahdissa – eli toimimaan kaiuttimena. Sony käyttää uudesta tekniikasta nimeä acoustic surface, Toiminta toiminta selviää parhaiten oheisesta videosta.
Tinkimättömästä kuvantoistosta huolehtii 4k uhd -tarkkuuden oled-paneeli ja Sonyn tähän mennessä tehokkain X1 Extreme -suoritin. Televisio näyttää hdr-laajasävykuvaa sekä hdr10- että Dolby Vision -formaatissa. Käyttöjärjestelmä on Android.

Television virtaviivainen muoto johtuu sekä kaiuttimien puuttumisesta sekä siitä, että jalusta on piilotettu tv:n taakse.

Sony Bravia A1 on ennakkotilattavissa Suomessa Verkkokauppa.com:n kautta. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.