Taskuun mahtuva Panasonic DC-TZ90 sisältää 30-kertaisen zoomin

Panasonic on vuosien varrella esitellyt useita ulottuvalla zoomilla varustettuja pokkareita, joista on tullut matkailijoiden suosikkikameroita. Uusin tulokas on Panasonic DC-TZ90, jonka 30-kertainen zoom vastaa 24–720 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/3,3–6,4.

Yksi Panasonicin vahvuuksista ovat 3840 x 2160 pisteen 4k-videot, joita voi kuvata myös DC-TZ90:llä. Kuvaus etenee 25p ruutua sekunnissa, ja full hd -laatuisia hidastuksia saa nopeudella 120p ruutua sekunnissa. Kehittynyt 4k-tallennus mahdollistaa lisäksi 8 megapikselin valokuvien ottamisen 30 ruudun sekuntivauhdilla. Tavanomainen sarjakuvaus etenee parhaimmillaan 10 ruutua sekunnissa.

Valokuvat tallennetaan 20,3 megapikselin tarkkuudella. Kennon koko on pokkareille tyypillinen 1/2,3 tuumaa. Kuvien jälkikäsittelystä kiinnostuneet arvostavat TZ90:n kykyä tallentaa otokset myös raw-tiedostomuodossa. Monipuoliset aiheohjelmat ja erikoistehosteet auttavat saamaan muun muassa näyttäviä henkilö-, maisema- ja yökuvia.

Nopea ja vakaa

Nopea ja luotettava tarkennusautomatiikka perustuu testeissä hyväksi havaittuun dfd-tekniikkaan (engl. depth from defocus). Optinen Power OIS -kuvanvakain auttaa saamaan onnistuneita otoksia myös pisimmillä polttoväleillä sekä niukassa valossa. Normaaleja full hd -videoita kuvattaessa kameran liikkeitä voi Power OIS -tekniikan lisäksi tasoittaa 5-akselisella vakaimella.

Kohdetta tarkastellaan 0,20 tuuman elektronisesta etsimestä tai 7,5 cm:n (3,0”) ja 1040000 pisteen kosketusnäytöltä. Näyttö kääntyy pystysuunnassa ja selfieitä otettaessa myös suoraan eteenpäin.

Kuvat jakoon

Langattoman verkkoyhteyden avulla TZ90 kytkeytyy vaivattomasti älypuhelimeen tai tablettiin. Kameraa voi sen jälkeen kauko-ohjata mobiililaitteen kosketusnäytöltä tai sen kuvia voi lähettää nopeasti esimerkiksi sosiaaliseen mediaan tai ystäville.

Usb-latausmahdollisuuden ansiosta akun pystyy lataamaan nopeasti myös reissussa, eikä erillistä laturia tarvitse kantaa mukana. Akku riittää 380 kuvan ottamiseen (cipa). Kamera painaa 322 grammaa ja sen mitat ovat 112 x 68 x 42 mm.

Panasonic DC-TZ90 tulee kauppoihin toukokuun lopulla noin 530 euron hintaan. Väriksi voi valita mustan tai harmaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.