Nikon juhlii 100-vuotispäiviään verkkosivujen erikoissisällöillä

Nikon julkistaa juhlavuoden verkkosivustollaan kesän mittaan kokoelman erikoissisältöjä juhlistaakseen 100-vuotissyntymäpäiväänsä, joka on 25. heinäkuuta 2017.

Kokoelma koostuu legendaarisista kuvista, tarinoista ja valokuvausvinkeistä, joiden takana ovat eri puolilla maailmaa vaikuttavat valokuvaajat. He ovat osaltaan olleet muovaamassa kulunutta vuosisataa ja Nikonin historiaa. Mukana on myös kulissien taakse johdattava virtuaalikierros Tokion Nikon-museossa.

Juhlavuoden erikoissisällössä käsitellään myös Nikonin innovaatioita sekä mielenkiintoisia ihmisiä ja tarinoita vuosisadan varrelta. Sisältökokoelma on jaettu viiteen pääluokkaan:

Sata vuotta tarinoita

Koko satavuotisen historiansa ajan Nikon on vaikuttanut keskeisesti valokuvauksen kehitykseen. Huomattavista virstanpylväistä, kamerajulkistuksista ja tuoteinnovaatioista aina ammattikuvaajien, harrastajien ja Nikon-fanien henkilökohtaiseen innostukseen – Nikon tuo nyt luettavaksi näistä merkittävimpiä, henkilökohtaisimpia ja kauneimpia tarinoita eri puolilta Eurooppaa ja koko maailmasta.

Virtuaalinen Nikon-museo

Nikon on luonut 360 asteen virtuaalikierroksen Tokion maailmankuuluun Nikon-museoon esitelläkseen yhtiön perintöä ja syntytarinaa. Nikonin maailmaan sukeltavat katsojat pääsevät näkemään läheltä Nikonin tekniikoita, tuotteita ja historian keskeisiä merkkipaaluja. Virtuaalimuseon avulla voi myös nähdä miten Nikon on ollut apuna biotieteissä, lääketieteessä ja avaruudentutkimuksessa.

Icons with Nikons

Nikonin kameroilla ja objektiiveilla kuvaavat monenlaiset ihmiset. Tässä valokuvakokoelmassa näkyy musiikin, television ja elokuvan sekä urheilun maailmasta tunnettuja henkilöitä, joilla on Nikon aina käyttövalmiina.

Sata vuotta vinkkejä

Nikon on tukenut valokuvaajia heidän ammatissaan vuodesta 1917 lähtien oivalluksilla ja vinkeillä, jotka ovat auttaneet venyttämään mahdollisen rajoja. Matkan varrella on luonnollisesti opastettu myös harrastajia ja faneja. Tämän kunniaksi Nikon on globaalin valokuvaajakuntansa valikoitujen jäsenten tuella koonnut esille parhaat vuosisataisesta asiantuntemuksesta kumpuavat vinkit.

#LookBackAtNikon

Nikon käynnistää myös eurooppalaisille Nikon-faneille ja -harrastajille suunnatun Instagram-kilpailun, jonka palkintoina on muun muassa Nikon-kameroita. Osallistujat haastetaan ottamaan peilikuvastaan valokuva, jossa näkyy myös oma Nikon-kamera. Parhaan omakuvan peilin, lasinpalan, vesilätäkön tai jonkin muun keksimänsä heijastavan pinnan edessä ottaneilla kilpailijoilla on mahdollisuus voittaa hienoja palkintoja, muun muassa Nikon D500- tai D7500-kamera. Lisätietoja saa seuraamalla Instagram-tiliä @NikonEurope.

Nikonin 100-vuotisjuhlan lisätiedot ja erikoissisällöt löytää juhlavuoden verkkosivustolta.