Leveä ja kaareva 49 tuuman pelinäyttö Samsung CHG90

Samsung CHG90 -pelinäytön va-paneeli perustuu quantum dot -tekniikkaan. Ruudun koko on 49 tuumaa ja sivusuhde on 32:9, joten kuva-ala vastaa kahta rinnakkain asetettua 27 tuuman 16:9-monitoria.

Pelaajaa hemmotellaan avarilla näkymillä, kaarevan paneelin tuottamalla läsnäolon tunteella sekä nopealla yhden millisekunnin vasteajalla. Suurin virkistystaajuus on 144 hertsiä, ja sen voi tarvittaessa laskea 120 tai 60 hertsiin. AMD FreeSync 2 pitää huolehtii sujuvasta liikkeentoistosta jopa hdr-laajasävykuvaa tukevissa peleissä.

Quantum dot -tekniikan ansiosta näyttö tuottaa peräti 600 nitin valovoiman. Värintoisto kattaa 125 prosenttia srgb-avaruudesta ja 92 prosenttia Adobe rgb -avaruudesta. Takana on DisplayPort- ja Mini DisplayPort -tulot, kaksi hdmi-liitäntää, usb 3.0 -keskitin, äänen linjatulo sekä kuulokeliitin

Asetukset saa helposti mieleisikseen pikapainikkeiden avulla. Pelityylinen näyttövalikko kertoo avainasetusten tilan yhdellä vilkaisulla. Tukeva jalusta on varustettu korkeus- ja kallistussäädöillä. Näytön takana olevalle seinälle heijastetaan pelitunnelmaa kohottavia valotehosteita.

Samsung CHG90 tulee kauppoihin syyskuun lopulla noin 1500 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.