Samsung SmartThings Cloud keskittää esineiden internetin avoimelle alustalle

San Franciscossa järjestetyssä Samsung Developer Canfernce -tapahtumassa esiteltiin uusi strategia, jonka mukaan Samsung yhdistää nykyiset ja tulevat esineiden internettiin (Internet of Things, IoT) liittyvät palvelunsa SmartThings-sovelluksen alle.

Samsung aikoo kerätä IoT-tuotteet samalle alustalle, jonka nimi on SmartThings Cloud. Tämä yksinkertainen alusta yhdistää ja ohjaa palveluita langattomasti yhdestä sijainnista.

Ensiaskeleena SmartThings Cloud tulee yhdistämään kaikki Samsungin IoT-pilvipalvelut. Toisin sanoen Samsung Connect, Cloud ja Artic Cloud kerätään saman katon alle maailman suurimmaksi avoimen lähdekoodin IoT-ekosysteemiksi.

Sovelluskehittäjät mukaan

SmartThings Cloud avaa kehittäjille pääsyn Cloud API -ohjelmointirajapintaan ja kaikkiin SmartThings-yhteensopiviin tuotteisiin. Näin he voivat rakentaa sovelluksia yhdistettyjen ratkaisujen päälle suuremman yleisön saavuttamiseksi. Samalla voidaan tarjota turvallisempaa yhteensopivuutta sekä laajempi palveluvalikoima yrityksille, jotka kehittävät kaupallisia ja teollisia IoT-ratkaisuja.

– Samsungille on tärkeää pystyä tarjoamaan innovatiivisia ja saumattomia kokemuksia kaikissa tuotteissamme, olipa kyse sitten älypuhelimesta tai pesukoneesta. Yhdessä kumppaniemme ja sovelluskehittäjiemme kanssa voimme avata oven laajempaan ekosysteemiin, joka rikastaa ja yksinkertaistaa elämäämme, kertoo Fredrik Pantzar, Samsung Nordicin Head of Product Management.

Puheohjausta ja lisättyä todellisuutta

Samsung Developer Canfernce -tapahtumassa esiteltiin myös uusi versio puheella ohjattavasta Bixby 2.0 -assistentista ja työkalut sen sovelluskehitykseen. Lisäksi tarjottiin maistiaisia siitä, miten lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR) luo uusia mahdollisuuksia ja kokemuksia laitteiden ja järjestelmien hallintaan.

Project Ambiencen kanssa Samsung demonstroi IoT:n ja älykkyyden yhdistämisen voiman, sekä lanseerasi Intelligence of Things -konseptin. Kyseistä konseptia voidaan soveltaa erilaisiin esineisiin, sallien niiden kommunikoida langattomasti, intuitiivisesti ja henkilökohtaisesti.